Cariera

#codul muncii #concedieri #necorespundere profesionala

Ce nu stiai despre concedieri

Noul Cod al Muncii a dus o serie de modificari, insa un angajat bine informat este foarte greu de concediat. Daca este insa concediat, salariatul are sanse mari sa castige procesul in instanta, in cazul in care angajatorul nu a respectat procedura legala.

Schimbarile din noul Cod al Muncii ii incurajeaza pe angajatori sa faca tot mai multe concedieri, din motiv de necorespundere profesionala.

Un angajator care va dori sa inceteze raporturile de munca cu un salariat ii va putea stabili acestuia obiective de performanta imposibil sau foarte greu de indeplinit, pentru ca ulterior sa il concedieze pentru necorespundere profesionala.

Salariatul concediat va putea totusi sa se adreseze instantelor judecatoresti pentru a se constata nulitatea deciziei de concediere, datorita savarsirii unui abuz de drept de catre angajator si pentru setarea unei obligatii imposibil de indeplinit.

Concedierea pe motiv de necorespundere profesionala poate fi dispusa numai dupa o evaluare prealabila a salariatului. Angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea sa profesionala. Daca nu dispune de locuri de munca vacante, angajatorul este obligat sa solicite sprijinul agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.