Cariera

#schimbare #pandemie #cariera

Ce intrebari trebuie sa-ti pui daca iti doresti o schimbare in cariera in perioada pandemiei

Locurile de munca pot fi mai greu de gasit in aceasta perioada dificila, dar asta nu inseamna ca trebuie sa amani prea mult o schimbare mult asteptata. Cariera ta trebuie sa devina o prioritate, iar pandemia poate chiar sa-ti ofere mai multe oportunitati daca activezi in domeniul potrivit sau daca vrei sa incerci ceva nou in totalitate. Orienteaza-te catre businessurile care au succes in continuare si evita sectoarele care disponibilizeaza angajati. Iata cateva dintre intrebarile pe care trebuie sa ti le pui daca doresti ca faci acest pas pe timp de pandemie:

 

Ai pregatit un CV impecabil si organizat?

Angajatorii vor cauta in aceasta perioada doar profesionisti, persoane cu experienta, dar si angajati freelance obisnuiti cu munca remote. Independenta este un atu in aceasta perioada, iar daca iti doresti sa muncesti de acasa full time, pregateste-te sa-ti prezinti experienta si calitatile printr-un CV bine organizat. Indiferent de domeniul jobului, asigura-te ca ai la indemana si o scrisoare de intentie pe care sa o prezinti cand aplici. Aceasta te ajuta sa-ti convingi posibilul angajator ca esti alegerea potrivita si sa scoti in evidenta calitatile care te recomanda pentru job.

Cauti unde trebuie?

Domeniile spre care trebuie sa te orientezi in aceasta perioada sunt cele de marketing digital, IT sau cele care activeaza in mare parte in mediul online. Businessurile care lucreaza direct cu oameni, precum cele din domeniul HoReCa, au acum de suferit si mai mult ca sigur ca nu vor mai face angajari pana la stabilizarea situatiei. Trebuie sa te bazezi pe trendurile de angajare si pe deschiderea angajatorilor catre telemunca sau munca in regim remote full time. De asemenea, ia in considerare si domenii precum sanatatea sau ingineria, deoarece acestea sunt atat solicitate in aceasta perioada, cat si responsabile pentru un viitor optimist in societate.

Trebuie sa inveti ceva nou?

Nu renunta la visul de a-ti schimba cariera doar pentru ca nu ai suficiente abilitati in domeniul la care visezi. In era tehnologiei este mai usor ca niciodata sa faci cursuri online si sa obtii un nou set de aptitudini intr-o arie complet diferita. Mai ales daca muncesti de acasa in aceasta perioada sau esti intre joburi si petreci mai mult timp acasa, inscrie-te la acele cursuri online care iti ofera pregatire temeinica si o diploma pe care o poti atasa la CV. Daca esti o fire ambitioasa, poti chiar sa-ti rezervi timp pentru pregatire in timpul concediului.

Ai suficient timp la dispozitie?

In cazul in care te pregatesti deja sa renunti la locul de munca actual, trebuie sa iei in considerare timpul petrecut in cautarea celui nou. S-ar putea ca angajatorii sa-si rezerve mai mult timp pentru procesul de recrutare. Acest lucru te poate pune intr-o situatie neplacuta daca ai ramas deja fara job, mai ales intr-un moment delicat precum cel prin care trece intreaga lume. Calculeaza cu atentie perioada pe care o ai la dispozitie si nu uita sa pui bani deoparte pentru zilele in care astepti raspunsuri si nu te mai bucuri de un venit stabil. Incepe sa aplici inca dinainte de a-ti prezenta demisia la locul de munca actual si pune rabdarea pe primul loc.

Esti pregatit pentru interviu?

La fel ca celelalte aspecte din viata de zi cu zi, interviurile de angajare vor fi supuse unor modificari, precum mutarea lor in mediul online. Trebuie sa te pregatesti pentru interviuri video si sa te asiguri ca ai la indemana echipamentele necesare. Un smartphone va fi suficient si va trebui sa te concentrezi cat mai mult pe ceea ce exprimi verbal, deoarece limbajul corpului va lipsi din aceasta interactiune. Daca esti o persoana care vorbeste mult mai usor si deschis fata in fata cu interlocutorul, va trebui sa te obisnuiesti cu noile metode si sa profiti de confortul pe care acestea ti-l ofera.

Fa tot posibilul pentru a avansa in cariera si foloseste aceasta perioada a schimbarilor in avantajul tau.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea