Cariera

#curriculum vitae #job #loc de munca #angajare #angajat #angajator

Ce cred angajatorii atunci cand iti citesc CV-ul

Procesul de angajare poate fi unul complicat si subiectiv, insa un lucru este sigur: un CV bine scris, adaptat pozitiei pe care vrei sa o ocupi, iti sporeste sansele de a fi chemat la interviu si nu in ultimul rand, de a obtine jobul dorit. Inainte de a aplica pentru urmatoarea pozitie, gandeste asemeni angajatorului, pentru ca CV-ul tau sa nu se piarda in multime.

Angajatorul cauta o persoana care sa corespunda asteptarilor sale


“Candidatul corespunde asteptarilor?” - este prima intrebare a angajatorului care asteapta sa isi gaseasca raspunsul in paginile CV-ului tau. Atentia se indreapta imediat asura experientei de lucru: la urma umei, daca cineva are nevoie de un programator, nu va rezolva nimic cu o persoana care a lucurat in resurse umane.

Chiar daca insa experienta ta corespunde postului pe care il soliciti, daca CV-ul nu este targetat pe profilul firmei pentru care aplici si pentru nevoile acesteia, studiile tale sau experienta in domeniu ar putea trece neobservate. De aceea, fiecare CV trebuie modificat in functie de pozitia pentru care aplici. Chiar daca o sa iti ia mai mult timp, rezultatele nu se vor lasa asteptate.

Daca aplici pentru o pozitie in cadrul departamentului de IT, incearca sa pui prima data pe lista tot ceea ce are legatura cu aceasta pozitie. Evidentiaza de asemenea, si rezultatele pe care le-ai avut pe o pozitie similara. Restul datelor pot veni dupa informatiile specifice.

Daca arunci totul in fata si speri ca vei fi angajat, aceasta strategie nu va functiona prea bine. Un manager iti va scana mai degraba CV-ul pentru a gasi lucrurile care conteaza sau va renunta mai repede decat ai crede, decat sa stea si sa caute in fiecare pagina, pana cand gaseste ceva relevant.

Angajatorii cauta o persoana care sa ramana mult timp in cadrul companiei

Un proces de angajare se desfasoara greoi, cere o investitie care consta atat in imp , cat si in bani. Din aceste cauze, angajatorii cauta o persoana stabila, care nu va demisiona dupa o perioada scurta de tiimp si in care se poate investi. Astfel, acestia vor cauta in CV-ul tau o dovada a stabilitatii.

Daca ai spatii libere in CV si nu stii cum sa le umpli, tine minte ca un CV se concentreaza in jurul aptitudinilor tale, experientei si realizarilor, nu asupra rolurilor specifice pe care le-ai avut la un moment dat, in cariera ta. Asadar, organizeaza-ti CV-ul in mod functional, nu in mod cronologic. Pregateste-ti insa un raspuns valabil pentru a-ti justifica perioadele lipsa din CV, in cazul in care esti chemat la interviu.

In plus, angajatorul cauta o persoana dedicata profesiei sale. De aceea, incearca sa incluzi in CV cat mai multe lucruri care dovedesc faptul ca esti fidel profesiei pe care ti-ai ales-o, chiar daca este vorba de diploma de la diverse cursuri sau concursuri.

Angajatorii cauta un profesionist

Imagineaza-ti ca incerci sa vinzi un produs unei persoane, oferindu-i acestuia doar o descriere a produsului, nu si posibilitatea de a-l testa. Ti-ar fi destul de greu sa alegi bazandu-te doar pe teorii. Aceasta este si provocarea cu care se confrunta angajatorul atunci cand iti citeste CV-ul.

Pentru ca totusi un CV este oglinda ta, acesta va dovedi ce fel de persoana esti, cat de profesionist te comporti la locul de munca si cat de bine comunici cu cei din jur. De aceea, este important sa elimini din CV orice greseli gramaticale , de format sau de punctuatie. Acestea sunt primele care pica.

Daca CV-ul tau ridica neclaritati, angajatorul nu va avea timp sa te sune pentru a clarifica situatia. Roaga un prieten sa iti citeasca Cv-ul si sa incerce sa iti faca un scurt rezumat. Observa daca acesta isi poate aduce aminte ce pozitii ai ocupat si ce responsabilitati ai avut. Isi poate da seama ce tip de job cauti? Daca nu, inseamna ca CV-ul tau nu transmite mesajul pe care ti-l doresti si mai are nevoie de ajustari .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea