Cariera

#afacere #spatii comerciale #alegere spatii comerciale

(P) Cauti un spatiu comercial pentru afacerea ta si nu stii ce sa alegi? Iata cateva sfaturi!

Dilema spatiilor comerciale este o realitate, indiferent de tipul de activitate sau de amploarea acesteia. Ce este mai profitabil? Un spatiu stradal sau un spatiu in mall? Care sunt plusurile si minusurile unuia fata de celalalt, raportandu-ne la perioada actuala, vom vedea in cele ce urmeaza. Am facut aceasta precizare legata de perioada de timp, pentru ca dinamica din cadrul acestui sector este de-a dreptul spectaculoasa, trendurile inversandu-se foarte mult in functie de mai multi factori: preturile chiriilor, proiectele autoritatilor legate de zona centrala, optiunea sau obisnuinta clientilor pentru a merge la mall, etc.

O alta serie de factori, de data asta generali, influenteaza tendintele in ceea ce priveste alegerea spatiului comercial perfect pentru un anumit tip de afacere: marimea si tipul orasului, stilul de viata al populatiei, accesul la centrele comerciale, accesul la zona centrala, domeniul de activitate, etc.


De ce sunt mai bune spatiile individuale fata de cele din mall?


1. Un spatiu individual ofera posibilitatea de personalizare. Astfel, companiile pentru care identitatea reprezinta un mod de a face afaceri, vor prefera acest tip de spatiu, unde isi pot desfasura intreaga signalistica: culorile, sigla, standard de locatie. In general bancile, farmaciile si lanturile de magazine de produse de lux vor fi clientii acestor spatii stradale.

2. In prezent, un spatiu comercial stradal are, in general, o chirie mai mica decat spatiile din malluri. Polii s-au inversat fata de perioada dinaintea crizei economice. Sigur, situatia prezentata se refera la nivel de tara sau de oras, pentru ca, de exemplu, exista anumite zone care sunt in crestere evidenta, in special pe segmentul alimentatiei publice.

3. Pentru acest tip de afaceri, din sfera alimentatiei publice, spatiile stradale sunt cele preferate. Zona centrala are un trafic pietonal la nivelul mallurilor, iar categoria de clienti din randul turistilor reprezinta un plus fata de traficul din mall.


De ce sunt mai bune spatiile din mall decat spatiile stradale?


1. Spatiile din mall iti asigura un trafic de clienti indiferent de conditiile meteo. Mallul reprezinta, prin concept, un un centru de servicii multiple grupate in acelasi loc. Astfel, clientul unui mall are posibilitatea de a-si face cumparaturile(alimentare) zilnice, sa-si cumpere haine, incaltaminte, sa cumpere carti, are acces la farmacii, la banci, la companii de asigurari sau de telecomunicatii, poate beneficia de servicii de alimentatie publica, de divertisment, etc.

2. Spatiile din mall presupun investitii de amenajare minime, in comparatie cu amenajarea spatiilor stradale.

3. Mallul ofera clientilor locuri de parcare suficiente, in comparatie cu zona aglomerata centrala unde durata cumparaturilor poate fi uneori mai mica decat timpul necesar gasirii unui loc de parcare.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea