Cariera

#limbajul corpului #interviu angajare #contact vizual #tonul vocii #pozitia mainilor

Cat de mult conteaza limbajul corpului la un interviu de angajare

Transmiterea mesajelor si a starilor interioare nu se face doar pe cale orala. Daca te pregatesti sa mergi la un interviu, trebuie sa ai mare grija si la limbajul corpului, deoarece acesta poate sa transmita si informatii pe care interlocutorul tau nu ar trebuie sa le afle.

Oamenii transmit si preiau mesaje ori informatii cu ajutorul a cinci simturi, insa acestea conteaza asupra perceptiei in procente diferite: ochii - 82%, auzul - 11% si celelalte simturi, precum miros, gust sau simt - 7%.

De aceea nu ar trebui sa te surprinda faptul ca in comunicarea noastra cu ceilalti, mesajele pe care le transmitem nu sunt facute doar cu ajutorul cuvintelor. In comunicare, limbajul corpului conteaza in proportie de 55%, tonul vocii, 38% si cuvintele, 7%.

Asadar, interesul pe care il acorzi unei persoane sau discutii poate fi usor tradat de limbajul corpului tau.

Iata cateva dintre pozitiile corpului sau gesturi si semnificatia lor:

Mainele incrucisate in fata indica negativitate, incertitudine si defensiva.

Umerii drepti si mainile indepartate indica faptul ca esti o persoana onesta si deschisa fata de persoana din fata ta.

Palmele strase sau pumnul strans denota frustrare si neinduplecare.

Folosirea mainilor in conversatie indica faptul ca nu ai nimic de ascuns si ca esti o persoana cu personalitate.

Evitarea contactului vizual cu interlocutorul poate trada o stare de nervozitate, dezinteres si neincredere in persoana cu care discuti.

Daca privesti insistent persoana din fata ta, acest lucru ar putea-o speria si intimida. Asadar, ai mare grija la gesturile pe care le faci in cadrul unui interviu.

Intr-o conversatie, trebuie sa pastrezi contactul vizual cu interlocutorul 2/3 din timp, iar 1/3 din timp sa privesti in alta parte.

Focuseaza-ti privirea pe triunghiul format din ochi si nas al interlocutorului tau.

Pozitia pe care trebuie sa o adopti pe scaun trebuie sa fie una naturala si neutra. De asemenea, este foarte importanta sa iti tii mainile pe masa, la vedere, deoarece acest lucru indica incredere si optimism.

Nu bate din picioare sub masa, deoarece interlocutorul tau isi va da seama ca esti stresat si nervos. Incearca sa iti tii picioarele drepte, pe podea, iar asta te va ajuta sa iti mentii o postura formala si relaxata.

De asemenea, este foarte importanta si distanta fata de interlocutor. Daca te apropii prea mult, poti transmite agresivitate si furie excesiva.

Sursa foto: geteasyway.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea