Cariera

#pensie #femei #barbati #ministru #pensionare

Banca Mondiala si Romania nu cad de acord asupra datei de la care femeile si barbatii vor iesi la pensie la aceeasi varsta

2020 sau 2030 – care va fi anul pana la care Romania va trebui sa aduca la acelasi nivel varsta de pensionare pentru femei si barbati? Potrivit ministrului Muncii, Marian Sarbu , Banca Mondiala preseaza Romania ca, pana in anul 2020, varsta de pensionare sa fie aceeasi pentru barbati si femei, respectiv 65 de ani, in timp ce Guvernul roman vrea o amanare pana in 2030.

''Varstele de pensionare actuale sunt destul de mici. Avem o presiune importanta din partea Bancii Mondiale pentru a egaliza varstele de pensionare intre barbati si femei, pana in 2020”, a declarat Marian Sarbu pentru Realitatea TV.

Parerea Romaniei este insa alta. “In opinia noastra aceasta perioada trebuie extinsa pana in 2030, pentru ca in Romania speranta de viata nu este la fel de mare ca cea din tarile cu care ne comparam'', a precizat ministrul, in cadrul emisiunii “Realitatea zilei”.

Oficialul guvernamental a precizat faptul ca in lunile urmatoare pensionarii vor putea incasa pensia inca din prima zi de la pensionare. De asemenea, ministrul a mai anuntat ca dosarele de pensie ar putea fi depuse cu 30 de zile inainte de pensionare, astfel incat persoanele in cauza sa primeasca pensia inca din prima zi de la pensionare, masura care va fi prevazuta intr-un proiect de lege care ar putea ajunge pe masa Guvernului intr-o luna de zile.

 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.