Cariera

#ucenic #anagajator #ioan botis

Angajatorii vor primi subventii pentru formarea ucenicilor

Agentiile de ocupare a fortei de munca vor oferi angajatorilor care formeaza ucenici o subventie lunara de 300 de lei brut.

Legea 279/2005 a fost modificata si completata, printr-un proiect aprobat deja de Guvern. 

In cadul noii legislatii persoanele fizice autorizate vor putea incheia contracte de ucenicie, daca fac dovada ca presteaza de cel putin un an activitatea pentru care au fost autorizate.

Contractele de ucenicie vor putea fi semnate si de catre intreprinderile familiale, prin reprezentantii acestora, daca fac dovada ca presteaza de cel putin un an activitatea pentru care s-au constituit ca intreprinderi familiale.

“Este o lege flexibila , care permite angajatorilor sa angajeze ucenici, iar ucenicilor le permite sa se formeze intr-o meserie. Aceasta lege garanteaza intrarea ucenicilor pe piata muncii”, a declarat ministru Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ioan Botis , citat de Cariereonline.ro.

Autoritatile estimeaza ca aproximativ 1.500-1.800 de persoane vor beneficia de prevederile legii, in anul 2011 .

Contractul de ucenicie va contine atat elementele obligatorii ale contractului individual de munca, cat si clauze care reglementeaza calificarea pe care urmeaza sa o dobandeasca ucenicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea