Cariera

#anagajator #angajat #talent

Angajatorii se plang de lipsa angajatilor talentati

Mai multe dintre jumatate dintre angajatori spun ca lipsa personalului talentat le afecteaza punerea in aplicare a strategiei de afaceri.

Chiar daca 90% dintre angajatorii romani afirma ca au la dispozitie necesarul de personal talentat pentru a-si pune in aplicare strategia de afaceri, 57% dintre ei recunosc ca unul dintre riscurile principale cu care se confrunta este tocmai lipsa personalului talentat.

Domeniile in care angajatorii se confrunta cel mai mult cu lipsa a personalului cu competente specifice sunt domeniul financiar si cel bancar, furnizorii de utilitati (energie, apa, gaze) si domeniul constructiilor, potrivit studiului "Strategia privind Forta de Munca " realizat de Manpower.

25% din cele 751 de companii romanesti participante la studiu spun ca tin cont de necesitatea unei strategii pentru  forta de munca. Un sfert din companii nu au insa nici o strategie pentru adaptarea fortei de munca la strategia de afaceri.

Aplicarea strategiei de afaceri se loveste cel mai des de lipsa de competente comunicationale in interiorul companiilor, pentru 19% dintre angajatori.

23% dintre companiile analizate nu cunosc categoriile de competente ce le sunt necesare pentru punerea in functiune a strategiei de afaceri.

"Angajatorii trebuie sa isi asume recalificarea si dezvoltarea competentelor atat a angajatilor existenti cat si a celor noi, ceea ce le va permite sa extinda sursa disponibila de talente si astfel sa se asigure ca forta lor de munca este permanent instruita in concordanta cu strategia companiei din care fac parte", a explicat Eliza Nechifor, Coordonator Marketing si Comunicare al Manpower Romania, citata de cariereonline.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea