Cariera

#solutie #criza #angajator #angajat #handicap

Angajatorii s-ar putea gandi la solutia angajarii persoanelor cu handicap pentru a trece mai usor peste criza

Persoanele cu handicap ar putea fi o solutie pentru angajatori pe perioada de criza. Asta sustin reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) care spun ca firmele care angajeaza persoane cu handicap s-ar putea bucura de o serie de facilitati oferite de stat, care i-ar ajuta sa treaca mai usor peste perioada mai dificila.

Oficialii ANPH spun ca daca ar fi sa ia un exemplu concret, cum ar fi de exemplu o firma cu mai putin de 50 de angajati, care incadreaza in munca o persoana cu handicap, va fi scutita de la plata asigurarilor de somaj si va primi o subventie egala cu un salariu minim brut pe economie , timp de un an (sau 18 luni, in cazul absolventilor cu handicap). Practic, statul va plati pana la 60% din salariul pe care societatea il ofera angajatului cu probleme de sanatate, dupa cum noteaza Evenimentul Zilei.
 
In plus, angajatorii pot accesa bani europeni pentru a-si adapta sediile pentru accesul persoanelor cu handicap. Ei pot apela la programele finantate de Fondul Social European exact pentru acest lucru.

Insa facilitatile nu i-au atras prea mult pe angajatori, cel putin pana acum. Potrivit presedintelui ANPH, Doina Dretcanu, pe piata muncii din Romania, persoanele cu handicap sunt tratate discriminatoriu la angajare, de cele mai multe ori fiind nevoite sa accepte din partea angajatorilor un salariu mai mic decat o persoana sanatoasa. Conform datelor oficiale, la sfarsitul lui 2008, in Romania erau incadrate in munca 25.705 persoane cu handicap.

 

Sursa foto : Corbis

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.