Cariera

#angajat #angajator #hr #resurse umane #candidat

Angajatorii dau din nou ritmul pe piata muncii

Angajatii, din nou la mana angajatorilor. Dupa ce o perioada de timp pareau a hotara lucrurile importante de pe piata muncii , impunandu-si pretentiile, odata cu criza financiara, angajatii si-au pierdut din putere. Potrivit unui sondaj realizat de Jobsite.co.uk, angajatii isi vor putea impune din nou pretentiile pe piata muncii abia peste 10 ani.

Din cercetarea citata de NewsChannel.ro rezulta ca marile companii vor apela din ce in ce mai mult la serviciile firmelor de recrutare si vor renunta la mijloacele clasice de selectie folosite in prezent.

Specialistii Jobsite.co.uk cred ca angajatorii vor fi nevoiti sa foloseasca alte metode de recrutare decat cele clasice deoarece in urma crizei forta de munca s-a impartit, atat din punct de vedere demografic , dar si geografic. In plus, acestia ii sfatuiesc pe angajatori sa isi gandeasca o strategie pentru viitor, mai ales in ce priveste modul de recrutare a personalului.

Un alt aspect important va fi acela ca in activitatea companiilor vor avea un rol din ce in  ce mai important specialistii in resurse umane, care vor se vor ocupa de programele de recrutare a angajatilor. Si modalitatile pe care HR-istii le vor aplica vor fi altele, acestia trebuind sa se adapteze din mers si sa gaseasca metode noi de a "impaca" angajatorul si candidatul.

De partea cealalta, candidatii vor fi astfel obligati sa se orienteze mai mult spre flexibilitate , nu doar in ce priveste pachetul salarial si de bonusuri, dar si in ce priveste programul de lucru discutat cu angajatorul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea