Cariera

#angajat #rentabilitate #salarii # rentabilitate angajat

Angajatii romani, mai putin rentabili si mai bine platiti

Rentabilitarea angajatilor romani a scazut cu 12 procente, anul trecut, dar, cu toate acestea, salariile din mediul privat au crescut, in acest an, cu 5,1%.

Sectoarele care au inregistrat o dinamica salariala mai mare au avut legatura cu exporturile (productia industriala si auto), cresteri modeste avand si retailul sau sectorul bancar.

Cresterea medie a salariilor in sectorul auto in 2011 a fost de 8,9%, in productia industriala de 7,2%, in vreme ce in retail cresterea medie a salariilor a fost de doar 2,4%, iar in sectorul bancar de 2,9%.

In schimb, rentabilitatea angajatilor a scazut cu 12%, de la 1,53 de puncte la 1,34 de puncte. Indicatorii analizeaza Rentabilitatea Capitalului Uman, masurat ca fiind venitul brut generat de fiecare angajat pentru fiecare unitate monetara ( euro , dolar sau leu) platita de angajator sub forma de remunerare.

Costurile cu forta de munca raportata la costurile totale ale companiilor au crescut cu 10%, de la 9,26% in 2009, la 10,13% in 2010.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea