Cariera

#criza #angajat #angajator

Angajatii pot lupta impotriva crizei cu talent, pasiune si ce au acumulat in timp

Succesul in cariera consta in pasiune, dedicare si gandire globala. Aceasta este parerea a doi dintre cei mai cunoscuti Traineri la nivel international, Jonas Ridderstrale si Kjell Nordstrom, care spun ca banii sunt necesari in orice context in care se presteaza munca, insa diferentierea se face prin feed-back-ul emotional pe care il primesc angajatii.
     
Pentru cei doi suedezi o cariera de succes se obtine cu un amestec de stari si lucruri, insa in principal prin dezvoltarea personala. Ei cred ca dezvoltarea in viata profesionala si dezvoltarea personala sunt cele mai importante pentru un loc de munca, respectiv pentru un angajat. In plus, Ridderstrale si Nordstrom considera ca lipsa motivatiei angajatilor duce la falimentul companiilor.

“Un loc de munca „funky” este cel la care reusesti sa te dezvolti atat pe plan profesional, cat si pe plan personal. Este acolo unde te simti mai valoros si mai vesel cand pleci acasa, decat te simteai dimineata cand ai venit la birou”, a declarat Jonas Ridderstrale, pentru Evenimentul Zilei. Ridderstrale si colegul sau sunt autorii cartilor de succes pe teme de business si leadership : “Funky Business”, “Funky Business Forever” si “Karaoke Capitalism”, care pot fi achizitionate si in tara noastra.

Succesul unui angajat, respectiv al unei companii se poate atinge doar cu pasiune in munca, dedicare si gandire de ansamblu, la nivel international. “Malcolm Gladwell spune in cartea lui ca e nevoie de aproximativ 10.000 de ore de exercitii pentru a stapani cu adevarat un instrument ori o indemanare”, marturiseste Kjell Nordstrom, in cadrul aceluiasi interviu.

Angajatii pot lupta cu somajul folosindu-se de talent si cunostinte

In ce priveste modul in care angajatii pot lupta cu criza, cei doi traineri cred ca “singurele arme pe care le avem acum impotriva somajului sunt talentul si cunostintele pe care le-am acumulat de-a lungul vietii”. Referitor la managerii de succes, acestia sunt cei care isi iubesc oamenii si conduc firme “care reflecta la sfarsitul zilei imaginea mediului in care isi desfasoara activitatea”.

Potrivit EVZ, Kjell Nordstrom si Jonas Ridderstrale sunt considerati a fi doi dintre cei mai apreciati ganditori de management ai momentului. Kjell Nordstrom este profesor la Stockholm School of Economics si are o experienta de peste 20 de ani in lucrul cu multinationalele, colaborand intr-o vreme si cu guvernul Blair. Jonas Ridderstrale a publicat numeroase studii axate pe modele organizationale si noi stiluri de leadership.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea