Cariera

Angajarile de toamna, in sezonul targurilor

“Toamna se numara bobocii”, spune o zicala romaneasca. Pe piata muncii acest lucru s-ar putea traduce prin “toamna se cauta noii angajati” iar pentru multi angajatori aceasta insemnand si participarea la targuri de joburi. 

Seria de targuri de joburi a debutat cu manifestarea CARIEREdeSUCCES care se doreste, conform organizatorilor, “o noua abordare a targurilor de joburi HR@Multinational, organizate in Academia de Studii Economice din Bucuresti (mai 2007, octombrie 2007, martie 2008 si mai 2008), Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti (mai 2008) si Universitatea din Bucuresti (mai 2008)”. Evenimentul aduce sub acelasi acoperis peste 40 de companii din diverse domenii de activitate, cu oferte pentru studenti si absolventi, companii de training si coaching precum si companii cu oferte pentru tinerii antreprenori.

Evenimentul care urmeaza in calendarul targurilor de cariera este “ Angajatori de TOP ”, manifestare care se va desfasura nu doar in Capitala, dar si in alte doua mari centre universitare din tara (Iasi, Timisoara), in lunile octombrie si noiembrie. La Angajatori de TOP , editia de toamna, vor participa 250 de firme (printre care PriceWaterhouseCoopers, KPMG, Vodafone, Orange, Ericsson, Cosmote, Microsoft, Adobe, IBM, Oracle, Lyngsoe Sistems, Siemens, , BRD Groupe Societe Generale, ING Bank, Unicredit Tiriac Bank, ING Asigurari de Viata , Metro Cash&Carry, Carrefour, Bricostore) care si-au anuntat prezenta la acest targ unde isi cauta viitorii angajati in randul tinerilor profesionisti, cu pana la 7 ani experienta.

"Pentru ca aceste firme acopera toate domeniile mari de industrie, targul ofera cea mai mare si diversificata oferta de joburi pentru tinerii profesionisti cu varste intre 20 si 35 de ani", spune despre eveniment Mihai Cima, project manager Angajatori de TOP. La editia de primavara a evenimentului, organizatorii au gandit un desfasurat online in luna mai a acestui an, candidatii putand participa completandu-si CV-ul pe www.hipo.ro.

Angajatori de TOP a debutat pe 24-25 octombrie la Sala Polivalenta in Iasi, a continuat pe 31 octombrie si 1 noiembrie la Sala Palatului in Bucuresti si se va incheia pe 7-8 noiembrie la Centrul Regional de Afaceri in Timisoara. Fiecare dintre cele trei editii va avea program vineri (10:00 – 18:00) si sambata (10:00 – 17:00), iar intrarea va fi libera.

In cele sase editii care au avut loc pana acum, aproape 6.000 de oameni si-au gasit un loc de munca. Printre ei se afla si Marina Ghioc care s-a angajat la o banca dupa ce isi depusese CV-ul la unul din targurile trecute. “Acum am venit sa recrutez oameni pentru institutia la care lucrez, dupa ce anul trecut ma aflam de partea cealalta a biroului, cu un CV in mana si multe emotii. Imi amintesc ca nu-mi venea a crede atunci cand m-au sunat sa ma cheme la un interviu, chiar nu credeam ca se poate intampla asta, ca e pe bune”, marturiseste Marina. Nu de aceeasi parere este Ionut Scripcaru din Iasi, care spune ca desi a mai fost la acest targ nu a reusit sa-si gaseasca nimic de lucru. “Nu stiu ce e de vina, daca sunt eu de vina sau CV-ul meu, insa am depus zeci de CV-uri si nu am primit nici un raspuns. Desi perseverez, nu mai cred in targurile astea”, spune Ionut.

Angajatii se recruteaza si la targuri online

Tot in aceasta perioada are loc si targul online de locuri de munca, gazduit de BestJobs, pe propria pagina de internet. Astfel, in perioada 13-26 octombrie, site-ul adresate utilizatorilor activi BestJobs.

Cei care isi depun CV-ul la minimum zece companii pot cistiga intre o perioada de practica in cadrul uneia dintre ele, unul dintre cele 50 de cursuri de specializare oferite de Eurocor, Isa sau Total School (prin tragere la sorti), sau chiar angajarea in departamentul dorit la firma preferata.

Joburile se pot obtine si la nivel international

Pentru cei care vor un loc de munca si nu se multumesc numai cu targurile din tara noastra, in perioada 20 - 21 noiembrie 2008, la Budapesta, in Ungaria, se va desfasura prima editie a evenimentului international “Careers in Europe” dedicata special tinerilor din Centrul si Estul Europei care isi doresc sa urmeze o cariera internationala. Cele peste 20 de companii de top din Europa, reprezentate prin peste 100 de recrutori, vor organiza interviuri si prezentari pe parcusul celor doua zile, adresandu-se participantilor care vor putea ajunge la eveniment pe baza unei invitatii obtinute in urma unui proces de selectie. Participarea este gratuita, iar formularul de aplicare la eveniment poate fi gasit pe site-ul evenimentului: www.careersineurope.com/Budapest . Cine se poate inscrie pentru preselectie? Tineri cu studii universitare, cu experienta de pana la 7 ani, care vorbesc fluent engleza si cel putin o limba din aceasta zona a continentului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea