Cariera

#imbunatatire cv #joburi #cv

Ai ramas fara job? Cum iti poti imbunatati CV-ul

Pandemie de coronavirus a dus la inchiderea a numeroase companii sau la reduceri masive de personal. Daca ai ramas fara job in aceasta perioada si vrei sa iti imbunatatesti CV-ul si activitatea profesionala, poti urma cursuri de calificare profesionala, care sunt si gratuite. Cursurile de calificare profesionala devin din ce in ce mai importante pentru angajati. Fie ca lucrezi deja intr-un domeniu, dar nu poti obtine un salariu mai mare doar in baza experientei, fie ca vrei sa te reprofilezi si ai nevoe de specializare intr-un anumit domeniu, cursurile de calificare online sunt la indemana oricui.

Cu ajutorul unui curs de calificare iti completezi competentele profesionale si dobandesti diplome recunoscute. Odata calificat intr-un domeniu iti cresc sansele de a-ti gasi un loc de munca, dar si de a beneficia de un salariu mai consistent. Pentru a merge pregatit la interviul de angajare, poti afla, cu ajutorul aplicatiei calcul salariu net, ce salariu brut ar trebui sa negociezi pentru a avea un venit net decent si ce contributii obligatorii va plati angajatorul in contul tau, catre stat.

Daca doresti sa te specializezi suplimentar in domeniul in care lucrezi deja, poti apela la cursuri de calificare care sa te ajute sa avansezi in cariera. Daca, in schimb, vizezi o reconversie profesionala, alege cu atentie domeniul in care doresti sa urmezi un curs de calificare, in functie de pasiuni personale, aptitudini sau competente dobandite anterior.

Daca timpul sau situatia nu iti permit sa fii prezent fizic la cursuri, ai la dispozitie varianta cursurilor de calificare online, in functie de domeniul de specializare ales. Acestea pot fi gratuite sau contracost. In urma suspendarii mai multor activitati in timpul starii de urgenta, ca urmare a masurilor pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus, tot mai multe cursuri au inceput sa se desfasoare exclusiv online.

Cursurile de calificare sunt, practic, o investitie in tine: vei dobandi cunostinte si abilitati noi, vei avea noi oportunitati in cariera, vei avea oportunitati de promovare, ai putea sa folosesti cunostintele dobandite pentru a-ti deschide propria afacere, vei beneficia de un salariu brut mai mare decat colegi aflati pe aceeasi pozitie, dar care nu au urmat cursurile.

In ce domenii se pot urma cursuri de calificare online

Orice specializare se poate obtine prin cursuri online acreditate, de la alimentatie publica (bucatar, cofetar patiser, barman sau ospatar), pana la inspector HR, lucrator comercial, contabil, stilist, electrician sau autopsier, printre altele.

Cursurile teoretice sunt sustinute online si sunt urmate de o perioada de practica, care va fi urmata de examenul de absolvire a cursurilor.

Cursurile de calificare pot fi organizate gratuit de ANOFM, in diverse domenii si pentru diferite niveluri de pregatire ale participantilor. Cei interesati pot urma si cursuri organizate de diferite organizatii autorizate, contra cost.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea