Cariera

#cum sa slabesti #supraponderal #cariera #dieta # cum te porti la birou

Ai cateva kilograme in plus? Iata ce cred sefii tai despre tine!

Persoanele supraponderale sunt considerate indezirabile de catre angajatori, arata un studiu realizat de profesionisti in recrutarea de personal. Acestea sunt vazute ca neserioase si mai putin productive.

Astfel, atunci cand sunt pusi in fata a doi candidati cu calitati identice, singura deoseobire constand in faptul ca unul dintre ei este obez, peste jumatate dintre angajatorii intervievati au spus ca ar alege mai degraba sa angajeze candidatul "normal", scrie dailymail.co.uk.

Cel putin unul din trei angajatori a declarat ca ii e greu sa fie fie obiectiv atunci cand are in fata sa o persoana cu probleme de greutate. Mai mult de jumatate dintre angajatori sunt convinsi ca o persoana obeza se misca mai greu si isi duce cu dificultate la indeplinire sarcinile, chiar si atunci cand este vorba despre o munca de birou.

Practic, din cauza stereotipurilor negative, calitatile reale ale candidatilor pentru un post sunt neglijate din cauza aspectului exterior. Aceste descoperiri sugereaza faptul ca oamenii continua sa ii considere pe obezi drept singurii responsabili de problema lor, indiferent daca exista sau nu o problema medicala la mijloc.

Foto: huffingtonpost.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea