Cariera

#persoane introvertite #cariera #job

9 joburi potrivite pentru persoanele introvertite

Persoanele introvertite prefera sa lucreze cu grupuri mai mici de oameni si aleg sa se implice in proiecte care nu necesita prea multa colaborare. Daca esti genul de persoana careia ii place sa lucreze independent, sau esti o fire introvertita, s-ar putea sa te simti foarte bine avand unul din joburile de mai jos.


 

Accounting Manager

In calitate de accounting manager analizezi date si faci calcule. Este un job care iti ofera sansa de a-ti folosi abilitatile de organizare, asigurandu-te astfel ca intregul proces se desfasoara fara probleme. Esti un om care lucreaza cu cifrele mai mult decat cu oamenii.

 

Private Chef

Daca iti place sa gatesti, dar ideea de a lucra in bucataria unui restaurant unde este multa agitatie, galagie si trebuie sa interactionezi cu un numar mare de oameni nu te incanta prea mult, poti alege sa lucrezi ca bucatar privat pentru o familie sau o persoana fizica. Astfel ai sansa de a-ti exersa abilitatile culinare, fara a fi stresat de agitatia unui restaurant traditional.

 

Programator

In ultima vreme locurile de munca in domeniul programarii pe calculator castiga tot mai mult teren si flexibilitate. Intr-un job de programator, deseori poti opta pentru posibilitatea de a lucra de acasa, sau independent pe baza de proiecte.

 

Proiectant peisagistic

Daca iti place sa te ocupi de gradinarit, iar ceea ce faci arata ca scos din reviste, te poti orienta catre o cariera de peisagist. Designerii de peisaj sunt oameni creativi cu viziune si cu abilitatea de a trasforma un vis in realitate. Acest gen de activitate functioenaza foarte bine pentru persoanele care comunica cel mai bine unu-la-unu si au nevoie de o echipa mica.


 

Parajurist

Parajuristul este cel care, desi nu practica meseria de avocat, acorda consiliere confidentiala in acest sens. Este jobul perfect pentru cei care prefera sa lucreze in culise, facand cercetari, depunand documente, realizand interviuri si ajutand avocatii sa isi pregateasca pledoariile.


 

Cercetator stiintific

Cercetarea stiintifica necesita o planificare metodica si o analiza profunda, precum si multe ore petrecute intr-un laborator. De aceea este cariera perfecta pentru persoanele introvertite, carora le place sa se ascunda si sa se dedice sarcinilor minutioase si de durata.

 

Scriitor sau redactor

Odata cu disponibilitate platformelor online si a canalelor de comunicare, munca de la domiciliu a devenit posibila si avantajoasa. Putine industrii functioneaza mai bine de la distanta decat cea care implica scrierea sau editarea de texte. Cei care au talent creativ si doresc sa lucreze la proiecte in ritmul lor personal si fara sa fie supravegheati, se vor descurca foarte bine in acest job.


 

Consilier sau terapeut

Pentru a lucra ca terapeut sau consilier in domeniul sanatatii mentale este nevoie de profunzime, empatie si capacitatea de a te concentra asupra unei alte persoane - acestea fiind abilitati pe care persoanele introvertite le au din plin.

 

Fotograf

Daca ai crezut vreodata ca vezi lumea diferit fata de alti oameni, ia in considerare posibilitatea de a lucra cu o camera foto. Una din marile abilitati ale introvertitilor este creativitatea, iar domeniul fotografiei le permite acestora sa isi exprime inclinatia artistica intr-o varietate de moduri.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea