Cariera

# remote # joburi remote #locuri de munca #companii #cariera

75% dintre companii ofera joburi remote

Targul virtual de joburi Angajatori de TOP Tech 2021, organizat de Catalyst Solutions, companie romaneasca de consultanta in resurse umane, cuprinde peste 2000 de oportunitati de cariera, oferite de 42 dintre cele mai importante companii de tehnologie din Romania. 75% dintre angajatorii prezenti la aceasta editie ofera joburi remote, iar dintre acestea, 10% sunt full remote. Angajatori de TOP Tech 2021 se desfasoara online in perioada 27 Septembrie - 31 Octombrie 2021.

 

Conform reprezentantilor Catalyst, circa un sfert dintre angajatori au cu pana la 50% mai multe pozitii deschise in aceasta toamna, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Dintre companiile prezente la targ, 60% recruteaza in Bucuresti, Timisoara 48%, Cluj-Napoca 25%, Iasi 20%, Brasov si Pitesti 22%, Ploiesti si Craiova 14%, Arad, Constanta, Targu Mures, Oradea – 20%. In plus fata de joburile tehnice, peste jumatate dintre angajatori recruteaza specialisti pentru pozitii non-tehnice in departamentele de Marketing, HR, Finante, Vanzari, Juridic, Administrativ. Candidatii pot consulta Harta Centrelor de Tehnologie din Romania pentru a descoperi locurile de munca disponibile in orasele de interes.

De asemenea, aprox. jumatate dintre companii ofera programe de internship si trainee, iar 14% programe de formare si academii. O treime dintre angajatori recruteaza la aceasta editie pentru pozitii dedicate profesionistilor, iar 7% ofera oportunitati dedicate Managerilor, Project Managerilor si Team Leaderilor cu experienta.

Mai multe beneficii pentru candidati

Dintre companiile de tehnologie prezente la Angajatori de TOP Tech 2021, 33% ofera programe care vizeaza bunastarea si sanatatea mintala a angajatilor si extinderea beneficiilor din abonamentele medicale private; 44% deconteaza costurile cursurilor si programelor pentru perfectionarea abilitatilor profesionale; 5% acorda o suma lunara pentru decontarea intretinerii pentru salariatii care lucreaza 100% remote.

Intre 18 si 27 octombrie, in cadrul evenimentului, va avea loc TechTalks ONLINE – o serie de 12 laboratoare si 3 conferinte dedicate candidatilor cu profil tehnic, sustinute de specialisti locali si internationali din cadrul companiilor participante. Laboratoarele vor aborda subiecte din ariile Automotive&Connectivity, Engineering, Front-end & Back-end, Girls in STEM, Tech Trends for a Tech year. Cele trei conferinte se vor axa pe tehnologiile Java, Cloud si Artificial Intelligence & Machine Learning.

Mai mult, pe data de 21 octombrie, pe platforma Hipo.ro, vor avea loc discutii Live cu angajatorii Tech si sesiuni de career coaching.  Cei interesati se pot inscrie pe angajatoridetop.ro.

Cele mai importante companii tech din Romania

Platforma Hipo.ro care gazduieste evenimentul ofera companiilor si candidatilor o experienta similara cu un targ fizic de joburi, astfel, fiecare angajator este prezent cu un stand virtual unde pot fi regasite toate oportunitatile de cariera, informatii despre angajator, webinarii sustinute de specialistii companiei si alte resurse de interes.

Companiile prezente la aceasta editie a targului Angajatori de TOP Tech sunt: 8x8, ABA - Austrian Business Agency, Accenture, Atos, Axway Romania, Centrul de Inginerie Bosch, CER Cleaning Equipment, Cognizant Softvision, Continental, dalli group, Devmind, DRÄXLMAIER Group, Elektrobit Automotive Romania, Emia.com, Enel, ENGIE Romania, Evalueserve, Hamilton Central Europe, Hella Romania, Heraeus Romania, Holcim Romania, Huawei, Huf Romania, IBM Client Innovation Center Romania, IT Shared Services Center for BNP Paribas PF – Central Europe Technologies, LASTING Software, MassMutual Romania, METRO.digital, Michelin Romania, Miele, onsemi, PitechPlus, Raiffeisen Bank, Saint-Gobain Romania, Schwarz IT Hub, Societe Generale Global Solution Centre (SG GSC), Software Business Partners, PitechPlus, Tara Interactive, TE Connectivity Sensor Solutions, Veeam Software, Vodafone Romania, ZF Tech Center Timisoara.

„Piata job-urilor IT a devenit treptat tot mai deschisa celor care urmaresc o schimbare de cariera, chiar si la 180 grade. La Angajatori De Top participa toamna aceasta Academii de IT in calitate de parteneri educationali, unde cei interesati sa inceapa o cariera noua in industria software pot sa aplice la cursuri de programare sau sa participe la workshop-uri educationale de cariera. In cadrul Academiei Devmind, durata unui curs de programare de la zero la o cariera de Junior Developer variaza intre 8 luni si 1 an, in functie de complexitatea programului de studiu si directia de specializare. Misiunea noastra este accelerarea cresterii sectorului digital din Romania, prin descoperirea, formarea completa si integrarea de noi talente in industria software”, a mentionat Emil Racec, Training Program Director in cadrul Academiei Devmind.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea