Cariera

#calitati #pasiune #comisioane #produse #sarcini #disciplina #tinte #agenti de vanzari

7 trasaturi ale unui agent de vanzari de succes

Chiar si in aceste vremuri digitale, afacerile au inca nevoie de atingerea sensibilitatii umane si de abilitatile de comunicare ale oamenilor. In domeniul vanzarilor, este foarte important rolul agentilor, care, pentru a avea succes si pentru a culege recompense profesionale si financiare, trebuie sa aiba anumite trasaturi. Iata cum trebuie sa arate un agent de vanzari de succes.

1 Prezentabil

Un agent de vanzari trebuie sa fie prezentabil. Acesta trebuie sa adopte o tinuta office, care sa prezinte incredere, mai ales ca, pe parcursul unei zile, se poate intalni cu o mare varietate de oameni.

2 Ambitios

Agentii de vanzari de succes isi stabilesc obiective si trebuie sa isi concentreze ambitia asupra acestora. Agentii de vanzari trebuie sa isi impuna targeturi in tot ceea ce fac pentru a prospera si pentru a avea succces.

3 Increzator

Meseria de agent de vanzari nu este indicata persoanelor sensibile. Un agent de vanzari aude mai tot timpul cuvantul "nu", insa un vanzator de succes il ia ca pe o provocare, nu ca pe o respingere personala.

4 Pasionat

Agentii de vanzari de succes au o credinta profunda in produsele pe care le vand si foarte multa dedicatie pentru ceea ce fac.

5 Independent

Domeniul vanzarilor nu se adreseaza persoanelor nesigure, mai ales ca salariul este oferit pe baza de comisioane. Astfel ca un agent de vanzari trebuie sa stie sa fie independent si sa ia initiativa si masurile necesare pentru a-si atinge scopul.

6 Sa lucreze din greu

Un agent bun de vanzari nu se da in laturi de la nicio activitate si nu se plange niciodata. Pentru a avea succes in acest domeniu trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare si sa lucrezi intens pentru a-ti depasi obiectivele.

7 Disciplinat

Disiciplina este cheia succesului in domeniul vanzarilor. Pentru a reusi in vanzari, un agent trebuie sa isi puna bine la un punct obiectivele, sa fie organizat, sa isi planifice din timp taskurile si sa isi stabileasca prioritatile. De asemenea, un agent de vanzari trebuie sa uite de cuvantul "amanare". In acest domeniu, intarzierile nu sunt acceptate.


Sursa foto: stage2planning.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.