Cariera

#demarare afacere #plan afacere #cercetare de piata

6 trucuri utile pentru a incepe o afacere

Te-ai saturat sa lucrezi pentru altii si vrei sa iti faci propria afacere? Iata cateva sfaturi si trucuri care te vor ajuta sa iti initiezi o afacere in domeniul pe care il doresti si care sa fie de succes.

1. Alege un domeniu care iti place

Afacerea pe care o vei initia va necesita mult timp si energie, asadar ar fi cazul sa alegi un domeniu care iti place foarte mult. Lucrurile facute cu placere si pasiune se finalizeaza intotdeauna cu succes.

2. Incepe afacerea cat inca esti angajat

Nu renunta din prima la jobul actual pe care il ai, atunci cand iti incepi propria afacere. Poate trece destul de mult timp pana cand vei obtine un profit considerabil.

3. Nu te implica singur in afacere

La demararea unei afaceri ai nevoie de un sprijin. Un membru al familiei sau un prieten poate veni in ajutorul tau cu idei si te-ar putea consilia in ceea ce vrei sa faci. De asemenea, poti apela la o persoana care are experienta, pentru a invata cateva dintre regulile elementare de business.

4. Atrage clientii

Nu astepta sa cauti clienti pana in momentul in care iti vei lansa oficial afacerea. Promoveaza-ti afacerea si produsele pe care le vinzi in mediul online si incearca sa iti creezi cat mai multe contacte in domeniul distributiei.

5. Fa-ti un plan de afaceri

De asemenea, un pas extrem de important pe care trebuie sa il faci inainte de a incepe o afacere este acela de a-ti crea un plan. Acesta te va ajuta sa iti pui in ordine ideile si sa calculezi si investitia pe care trebuie sa o faci.

6. Fa o cercetare de piata

Dupa ce ai pus la punct un plan de afacere, fa o cercetare de piata. Vorbeste cu un expert in industrie, produse si servicii pentru a afla cum poti adera cat mai rapid si eficient pe piata. Afla care sunt cele mai cautate produse si informeaza-te si despre competitorii tai.


Sursa foto: techtalkafrica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea