Cariera

#cariera #afacere #personalitate #trasaturi de personalitate

6 trasaturi de personalitate pe care trebuie sa le ai ca sa incepi o afacere

Pentru a porni o afacere ai nevoie nu doar de o idee, un plan bine pus la punct si niste bani de pornire. Inainte de a te arunca intr-o investitie, trebuie sa te gandesti la competentele si trasaturile tale de personalitate, pentru a-ti da seama daca esti potrivit sa faci asta. O afacere de succes porneste in primul rand de la abilitatile tale de antreprenor si de la strategiile pe care le pui in practica. Iata cateva trasaturi de personalitate pe care trebuie sa le ai pentru a incepe o afacere:


1. Energia

Prima trasatura de personalitate care nu trebuie sa ii lipseasca unui antreprenor de succes este energia. El trebuie sa fie mereu in miscare, sa aduca mereu idei, planuri si strategii noi.


2. Puterea de persuasiune

O alta trasatura-cheie a unui antreprenor este arta de a vinde, dar si puterea de convingere. Un bun antreprenor trebuie sa stie sa isi prezinte produsele ca fiind cele mai bune si sa il convinga pe client sa cumpere, chiar daca acesta nu are nevoie de acel produs.


3. Agerimea

Antreprenorii care vor sa reuseasca intr-o afacere trebuie sa fie ageri si descurcareti. Sa fie capabili sa managerieze si cele mai dificile situatii. Antreprenorii de succes vin cu idei pe care altii nici nu si le-ar imagina, iar asta o fac natural, fara sa stea prea mult pe ganduri.


4. Atitudine de invingator

Chiar si in cele mai dificile situatii, un bun antreprenor trebuie sa vada dincolo de aceste momente si sa preia din aceste ceea ce este bun. In situatii-limita, antrprenorul trebuie sa isi pastreze calmul si sa invete din greseli.


5. Oportunist

Daca vrei sa iti incepi propria afacere trebuie sa stii sa profiti de orice situatie sau oportunitate care se iveste. Un antreprenor de succes trebuie sa fie mereu cu un pas inaintea celorlalti si sa gaseasca oportunitati de afaceri, acolo unde altii nici macar nu se gandesc.


6. Sa invete din greseli

Antreprenorii innascuti stiu sa invete din propriile greseli. Atunci cand comit o eroare, ei stiu sa isi analizeze comportamentul si nu se tem sa recunoasca faptul ca au gresit.

Sursa foto: businessnewsdaily.com
Autor: Ana Ionescu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea