Cariera

#deschidere salon infrumusetare #saloane infrumusetare # saloane de infrumusetare

6 sfaturi pentru a deschide un salon de infrumusetare

In ziua de azi, saloanele de infrumusetare sunt de fapt mici afaceri conduse de una sau mai multe persoane. Daca iti doresti un salon de infrumusetare, iti sugeram sa afli cateva sfaturi utile, de la cei care sunt deja profesionisti in acest domeniu:

1. In primul rand este necesar sa-ti creezi un plan de afaceri si sa-ti stabilesti un buget. Prin urmare, trebuie sa ai un obiectiv clar pe care sa-l atingi si o suma considerabila de bani. Nu iti recomandam sa faci un imprumut in banca, pentru a nu avea dificultati finaciare in timp. Verifica legile si reglementarile in vigoare, ce licente iti trebuie, etc.

2. Cauta cele mai bune modalitati prin care sa-ti promovezi salonul si sa-ti pui in evidenta afacerea. Pentru asta, cateva strategii ar fi:

  • Fa un studiu rapid si afla cerintele clientilor in materie de tratamente de cosmetica si infrumusetare; merita sa afli parerile clientilor despre ce cauta si ce anume le place in domeniul cosmeticii, astfel iti vei putea contura un plan bun de afaceri
  • Stabileste tarife corecte pentru produse si servicii, tine cont si de faptul ca abia ai inceput afacerea si trebuie sa atragi clientii
  • Foloseste retelele de socializare pentru obiectivele tale si atragerea clientilor
  • Stabileste o relatie profesionala cat mai placuta cu fiecare client in parte, pentru ca acesta sa revina la salon
  • Ofera multa atentie la detalii, tine cont de estetica, design, eleganta in salon pentru a impresiona clientii.

3. Cauta un distribuitor bun de produse si echipamente necesare pentru salon, cum este cel de pe site-ul https://pentrusaloane.ro. Pentru a avea succes, ai nevoie de mobilier elegant, echipamente pentru tratamentele de infrumusetare, dispozitive cosmetice de calitate inalta, scaune electrice cosmetice, etc. Alte lucruri necesare pentru salon ar fi: incalzitor ceara, aparat electrostimulare, incalzitor de parafina, scaun stilist cu spatar, aparat facial pentru masaj si multe altele.

4. Selecteaza locatia potrivita, cum ar fi de pilda intr-un spatiu comercial, sau ai putea deschide chiar si un showroom. Multe lucruri contribuie la succesul salonului tau de infrumusetare si cu siguranta, locul unde acesta va fi amplasat este unul dintre ele. Pentru a alege locul potrivit, poti tine cont de urmatoarele sfaturi:

  • Alege un loc unde clientii au si posibilitatea de a-si parca masinile
  • Tine cont si de preturile de inchiriere pentru diferite spatii
  • De regula, un loc in centrul orasului este considerat de prestigiu, dar chiria poate fi prea mare pentru tine, mai ales daca esti la inceput de afacere
  • Alege un loc placut, unde atmosfera sa fie calma, iar aspectul cladirii sa fie placut, pentru ca si asta conteaza in atragerea clientilor.

5. Angajeaza personal calificat, cu experinta mare in realizarea tratamentelor cosmetice si eventual cere si ajutorul unui designer de interior pentru a-ti crea un spatiu de lucru functional, elegant si foarte confortabil pentru angajati si clienti.

Foloseste mobilier de calitate si decoratiuni deosebite, pentru a crea o atmosfera interesanta la salon si a relaxa clientii cand vin aici. Florile ofera o atmosfera unica salonului, iar muzica nu trebuie sa lipseasca, pentru ca ea face timpul de asteptare al clientilor mult mai placut. 

6. Construieste o baza de clienti credibila in timp, acesta fiind un proces continuu si destul de anevoios. Pentru asta trebuie sa colectezi informatii despre clienti, despre ce produse si servicii doresc, care sunt parerile lor. Cunoscand preferintele clientilor, serviciile care ii intereseaza, poti sa faci oferte, promotii individualizate, care sunt atractive pentru acestia.

Te-ar putea ajuta si crearea unui site de prezentare sau a unui blog, in care sa-ti prezinti afacerea si produsele. Statisticile arata ca acest sfat este unul foarte bun, deoarece poate creste urmaritorii de pe Facebook ai salonului cu peste 100%. De asemenea, asta creste numarul de cititori de pe blog, abonatii la newsletter si vanzarile la produsele cosmetice.

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea