Cariera

#comunicare #oameni dificili #angajati dificili #pauza de calmare

5 sfaturi pretioase care te ajuta sa lucrezi cu oamenii dificili

La serviciu poti intampina diverse tipuri de oameni, de la perfectionisti pana la delasatori sau lenesi. Pentru a putea lucra in conditii normale cu persoanele dificile trebuie sa stii insa cateva secrete. Iata cateva dintre acestea.

1. Asculta

Desi una dintre marile tentatii este aceea de a te enerva si mai tare pe oamenii dificili, mai ales in momente tensionante, nu vei rezolva nimic in acest mod. Comportamentul lor va deveni si mai agresiv, deoarece acestia vor avea impresia ca nu le pasa nimanui de ei. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa inveti sa ii asculti, asa cum faci cu orice alt om. Sa gasesti tehnici cat mai bune pentru a comunica eficient cu ei.

2. Foloseste pauza de calmare

In cazul in care te afli intr-un moment tensionat cu un coleg de munca, nu incerca sa agravezi si mai mult conflictul. Ia o pauza de cinci minute si incearca sa vorbesti din nou cu el, cand ambii ati reusit sa va calmati. Punerea in ordine a ideilor si a reactiilor poate fi o maniera eficienta de a ne face sa ne simtim mai bine si pentru a trece la pasii urmatori, mult mai calmi.

3. Fii atent si la comportamentul tau

Atunci cand un angajat se plange de o situatie, un proiect sau de un coleg, nu incerca sa ii dai dreptate sau sa ii spui ca nu ai ce face doar cu simplul gest de a da din cap usor sau de a-l linisti spunand in permanenta "da". Aceste gesturi, desi par niste raspunsuri inofensive, ele pot arunca si mai mult combustibil pe foc.

4. Nu fii tacut

In momentul in care un angajat este ascultat, insa nu primeste niciun raspuns, acesta va interpreta tacerea ca un acord. Mai rau, in cazul in care si alte persoane sunt de fata, acestea vor presupune acelasi acord.

Daca plangerea are legatura cu un sef mai mare sau o reclamatie a unui client, tacerea va insemna ca esti de acord cu reclamantul. Comunicarea este cea mai eficienta in relatia cu subalternii si colegii, pentru rezolvarea conflictelor sau a nemultumirilor.

5. Rezolva problemele

Oamenii care se plang mereu, de cele mai multe ori se simt neputinciosi si cred ca problema pe care o au este fara speranta de rezolvare. Singura ta sansa de a pune capat negativitatii lor este sa ii ajuti la rezolvarea acesteia. Acest lucru nu functioneaza intotdeauna, insa este singurul antidot cunoscut.


Sursa foto: blogs.psychcentral.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea