Cariera

#leader #sef #job #promovare #angajat

5 motive pentru care nu esti promovat

Astepti cu nerabdare urmatoarea evaluare a rezultatelor fiecarui angajat, pentru ca esti convins ca de data aceasta vei fi promovat in functie. In ziua adevarului, esti surprins sa afli ca si de data aceasta promovarea ti-a trecut printre degete. Inainte de a trage concluzii pripite, analizeaza-te in mod obiectiv, pentru ca este posibil sa fii nevoit sa schimbi cateva lucruri la tine pentru a avea mai mult succes pe viitor.

1. Nu esti pregatit suficient

Pentru actualul tau post te descurci de minune, insa pentru a avansa ai nevoie de mult mai multe cunostinte in domeniu, iar tu nu ai facut niciun efort sa ti le insusesti. De aceea, postul iti va fi "suflat" de o persoana mai putin pregatita decat tine, la momentul acesta, dar care este dornica sa invete.

Daca doresti sa avansezi, atunci dovedeste ca stii mai multe decat ceea ce presupun taskurile tale la ora actuala. Incearca sa iti pui in evidenta calitatile si sa iti folosesti aptitudinile, pentru a te distinge din multime.

2. Nu respecti programul de lucru

Ti se pare perfect normal sa mai intarzii cateva minute dimineata, insa esti primul care iese pe usa la terminarea programului. Cu o asemenea atitudine insa, dovedesti ca nu te intereseaza neparat sa progresezi, ci vrei sa iti faci treaba si cam atat. Dovedeste ca vrei mai mult si ca esti dispus sa lupti pentru o promovare; comoditatea te va mentine in pozitia actuala.

3. Nu dai dovada de initiativa

Iti doresti sa fii si tu in fruntea unor oameni, insa nu ai dat niciodata dovada de initiativa. Daca vrei sa fii promovat, in primul rand trebuie sa te distingi din grup. Ofera-le celorlalti un exemplu demn de urmat si exerseaza-ti aptitudinile de leader , chiar daca este vorba doar de scurte idei sau proiecte. Seful te va remarca, la fel cum si colegii te vor aprecia si intr-un final vor urma mai usor cursul ideilor tale.

4. Crezi ca ti se cuvine sa fii promovat

Majoritatea angajatilor considera ca pot face mai mult decat ceea ce presupune jobul lor actual, insa nu se agita sa isi dovedeasca potentialul. Daca vei sta cuminte in banca ta si nu te vei lupta pentru a-ti demonstra calitatile, nimeni nu iti va oferi o promovare in mod fortat, doar pentru ca tu consideri ca meriti. Din pacate, aceasta este regula, toata lumea incepe de jos, asa ca accepta responsabiliatile in plus si dovedeste-ti potentialul.

5. Nu ai o atitudine pozitiva

Un leader ii inspira pe cei din jur prin ideile sale, dar mai ales prin atitudine. Cum vrei sa fii in fruntea unor oameni, daca atitudinea ta lasa de dorit?

Nimeni nu vrea sa fie in preajma unei persoane negativiste, care nu isi da interesul pentru job, care este adeptul jocurilor de situatie si care nu stie ce inseamna o atitudine fair play . In primul rand, trebuie sa ii faci pe cei din jur sa te placa, pentru ca in felul acesta, sansele tale de a fi privit ca un potential leader vor creste considerabil. Tine minte ca niciodata nu vei lucra singur si ca majoritatea joburilor cer abilitati de a lucra in echipa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea