Cariera

#job #interviu #angajare #salariu #cv

5 motive pentru care nu esti angajat

Iti doresti foarte mult sa iti gasesti un loc de munca, ti-ai depus CV-ul pentru toate joburile potrivite specializarii tale, ai fost chemat la cateva interviuri, insa dupa toate aceste demersuri nu ai fost sunat si nu intelegi care sunt cauzele?


Iata cateva dintre cele mai frecvente motive pentru care nu reusesti sa iti gasesti un loc de munca. 


CV-ul nu este focusat pe jobul respectiv


Foarte multe persoane care se afla in cautarea unui loc de munca, trimit acelasi CV pentru toate joburile care au o anumita legatura cu specializarea si experienta acumulata anterior. De fapt ar trebui sa incerci sa iti personalizezi CV-ul pentru fiecare loc de munca in parte. De exemplu, daca trimiti un CV pentru un job de vanzari, pune accentul pe abilitatile tale de comunicare, negociere si . In schimb, daca o persoana vrea sa aplice pentru un loc de munca in domeniul IT, este clar ca trebuie sa evidentieze faptul ca este pasionat de tehnologie, internet si ca este foarte bun in ceea ce priveste acest domeniu.


CV-ul tau nu este foarte bogat


Un angajator primeste zilnic CV-uri care de care mai pompoase, mai bogate si mai pline de experienta sau cursuri de specializare. Daca CV-ul tau are mari lacune in acest sens, sansele sa nu fii chemat la niciun interviu sunt destul de ridicate.


Incearca sa treci in CV toate lucrurile importante care te pot evidentia si separa de restul persoanelor care vor sa  ocupe acelasi job.


Atitudinea neprofesionista la interviu


In ziua in care stii ca ai un interviu, trebuie sa te pregatesti fizic si psihic. In primul rand trebuie sa arati decent, sa te imbraci potrivit pentru o astfel de intalnire, sa ajungi cu 5 minute inainte de ora stabilita si sa ai o atitudine potrivita.
Daca arati ca esti mult prea degajat cu angajatorul sau faci glume deplasate, este foarte posibil sa fie prima si ultima oara cand va intalniti.


Incearca sa dai dovada de o atitudine serioasa (dar nu scortoasa), sa eviti linguselile si sa te arati foarte interesat de jobul pe care il urmaresti.


Lipsa de pregatire la interviu


Daca in urma depunerii CV-ului ai fost sunat si chemat la interviu, nu inseamna ca sansele de angajare sunt de 100%. Inainte de te intalni cu angajatorul, fa-ti temele si pregateste raspunsri pentru toate intrebarile posibile, invata tot ce se poate despre compania la care urmeaza sa te angajezi si demonstreaza ca iti doresti foarte mult jobul.


Daca te duci la interviu total nepregatit, daca nu cunosti lucruri esentiale despre firma si despre domeniul de activitate al acesteia, sansele de a obtine jobul respectiv sunt extrem de reduse.



Esti foarte interesat de partea financiara


Este normal sa te interesezi de salariu, insa daca aceasta va fi prima intrebare pe care i-o vei adresa angajatorului, acesta isi va da seama de faptul ca jobul nu este important pentru tine si ca faci acest lucru doar pentru un venit mare.


Angajatorul isi doreste sa aiba langa el oameni pasionati, pregatiti, care sa isi doreasca sa invete lucruri noi si sa exceleze in domeniul ales.


Daca pana la finalul discutiei angajatorul nu iti spune exact despre ce suma este vorba, il poti intreba tu. Insa este foarte important sa amani momentul cat mai mult si sa nu faci sa sune ca si cum ar fi cel mai important lucru pentru tine.

Sursa foto : cuencotibetano.es
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea