Cariera

#angajare #job #angajator #interviu

5 lucruri pe care nu ar trebui sa le spui la interviu

Interviul reprezinta oportunitatea de a te face remarcat, insa de multe ori entuziasmul, stresul si dorinta de a obtine jobul respectiv te pot determina sa spui lucruri care nu vor “juca” in favoarea ta. Inainte de intalnirea cu angajatorul, pune-ti gandurile in ordine, fa-ti o lista cu intrebarile pe care vrei sa i le adresezi, dar tine cont si de lucrurile pe care nu ar trebui sa le spui.

1. Imi urasc fostul sef

Seful tau reprezinta unul dintre motivele pentru care ai decis sa iti cauti un job mai bun, insa nu lasa astfel de amanunte sa junga si la urechea angajatorului. Acesta nu te cunoaste si, desi sinceritatea este un lucru admirabil, angajatorul poate considera ca esti o persoana careia ii place sa isi barfeasca fostii colegii si care nu reprezinta, la urma urmei, un angajat de valoare.

Daca intr-adevar ai avut o relatie destul de proasta cu fostul sef, fii diplomat si explica ce anume nu a functiionat intre tine si fostul angajator , ce anume nu ti s-a potrivit din politica firmei pentru care ai lucrat si cum ai fi dorit sa se desfasoare lucrurile.

2. Nu stiu nimic despre aceasta companie

Sunt sanse destul de mari ca sa fii intrebat la interviu detalii despre compania la care vrei sa te angajezi. Daca spui ca nu cunosti prea multe despre aceasta, angajatorul se va intreba daca intr-adevar esti interesat de jobul respectiv sau alergi doar dupa bani. In plus, cu tehnologia de astazi, nu ai nicio scuza pentru lipsa de cunostinte.

3. Nu, nu am nicio intrebare

La sfarsitul interviului, aproape orice angajator te va intreba daca ai nelamuriri sau daca vrei sa ii adresezi vreo intrebare. Daca spui nu, vei da dovada de lipsa de interes si, din nou, de faptul ca nu stii prea multe despre compania respectiva. Incearca sa intelegi strategia companiei, modul de lucru, telurile acesteia si formuleaza astfel intrebari care sa arate ca esti o persoana inteligenta.

4. O sa fiu nevoit sa imi iau cateva zile libere

Cu totii avem probleme personale si este posibil sa ai nevoie de cateva zile libere chiar imediat dupa interviu/angajare. Nu mentiona insa acest lucru inaintea de negocierea salariului sau inainte de a afla ca ai fost intr-adevar angajat. In caz contrar, angajatorul poate fi deranjat de siguranta pe care o ai de faptul ca vei obtine jobul respectiv.

5. Cat va dura pana voi fi promovat?

Chiar daca trebuie sa demonstrezi ca esti o persoana ambitioasa si muncitoare, o astfel de intrebare te-ar trece drept o persoana ingamfata, mult prea increzatoare in fortele proprii. Gandeste-te ca persoana din fata ta a trebuit sa treaca prin niste etape inainte sa ocupe pozitia actuala. O modalitate mai buna de a primi un raspuns la aceasta intrebare este sa il rogi pe angajator sa iti creioneze cum ar arata drumul tau ca angajat al acestei companii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea