Cariera

#job #loc de munca #interviu #curriculum vitae #angajat #candidat #angajare #oferta

5 greseli pe care le faci atunci cand cauti un job

Te intrebi de ce dureaza atat de mult pana sa fii contactat de catre angajatori, insa lucrurile nu depind numai de locurile de munca existente pe piata, ci si de strategia pe care o abordezi pentru a-ti gasi un job . Pentru ca nivelul competitiei este destul de ridicat, este important sa ai o atitudine mai agresiva si sa nu astepti sa iti bata angajatorii la usa, ci dimpotriva, sa iei atitudine.

 

Iata cateva greseli esentiale pe care trebuie sa le eviti atunci cand iti cauti un loc de munca:
 

1 Nu te gandesti la cariera ta

 

Din nevoia de a-ti gasi un job imediat, care sa rezolve problema financiara pe moment, optezi pentru joburi care se situeaza sub nivelul de educatie sau experienta pe care il ai. Acest lucru nu te va face sa obtii un job mai repede, pentru ca poti fi considerat supracalificat pentru acesta s,i mai ales, va dauna evolutiei tale in cariera.

Important este sa optezi pentru ofertele care se potrivesc profilului tau si pentru care te poti inscrie precum candidatul ideal. Pentru a sti ceea ce cauti, intreaba-te atunci cand evaluezi descrierea unui loc de munca, cum iti va afecta un astfel de job viitorul din punct de vedere al evolutiei carierei tale.

 

2 Nu esti organizat

 

Aplici pentru atat de multe joburi incat este foarte posibil ca, atunci cand esti cautat de vreun intervievator , sa gasesti de fapt, in descrierea respectiva, multe lucruri ce nu iti sunt pe plac. Inainte de a incepe sa iti cauti un loc de munca, obtine cateva informatii despre domeniul in care doresti sa lucrezi, salariu, companiile care lucreaza in domeniul respectiv, oferte etc.

Mai departe, intreaba-te ce pozitie doresti sa obtii, cum te poti diferentia de competitie, cate ore pe saptamana te vei dedica pentru a cauta un job. In felul acesta, vei avea o tinta precisa, iar cautarea va fi mult mai organziata si eficienta.

 

3 Ai un CV slab

 

Un CV care nu reuseste sa te scoata in evidenta nu este un CV eficient. CV-ul reprezinta primul instrument de marketing, asa ca rezultatele depind foarte mult si de modul in care este formulat. Daca munca depusa pentru cautarea unui job nu da rezultate, atunci este cazul sa iti revizuiesti CV-ul si scrisoarea de intentie.


 

4 Ai o strategie pasiva

 

Multi dintre candidati prefera sa se rezume la cautarea la nivel online, crezand ca astfel vor obtine un job mai sigur sau mai serios. Cand insa te confrunti cu alte sute de persoane care isi cauta un loc de munca, trebuie sa ai o pozitie mai agresiva. Foloseste-te de toate mijloacele pentru a gasi oferte de munca pe placul tau: internet, ziare, prieteni, familie, fosti colegi de munca etc. Va trebui sa investesti ceva mai mult timp, insa este foarte posibil sa fii surprins intr-un mod placut cu o oferta de job venita din surse neasteptate.
 

 

5 Nu esti pregatit financiar

 

Din pacate, atunci cand suntem presionati de datoriile care asteapta sa fie platite, acceptam orice job doar pentru a avea un salariu la sfarsitul lunii. Un job nu reprezinta insa doar atat si nu ar trebui sa fii conditionat de acest lucru.

Daca vrei sa iti gasesti un job bun, trebuie sa investesti timp, rabdare si bani. Este foarte important sa ai pusa deoparte o suma de bani cu care poti supravietui o luna de zile, doua luni, pana cand iti gasesti altceva care intr-adevar iti este pe plac. In felul acesta, te vei putea concentra mai usor pe cautarea unui loc de munca si cu siguranta vei gasi ceva ce te pasioneaza.

Sursa foto : bc.edu

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea