Cariera

#piercing #angajat #tatuaj #concedieri #aspect fizic #motiv #pantofi cu toc

4 situatii in care aspectul fizic poate atrage concedierea angajatului

Aspectul fizic al unui angajat ii poate aduce deservicii la locul de munca, aceasta fiind, in unele cazuri, criteriul pe baza caruia firma face concedieri.

Dona Ballman, autoarea cartii "Stand Up For Yourself Without Getting Fired", sustine ca angajatorii pot invoca in fata legii faptul ca infatisarea salariatilor are o legatura cu performantele la locul de munca.

Iata cateva dintre situatiile in care care infatisarea fizica poate determina concedierea angajatului.

1 Angajatul are un aspect fizic neplacut. In cazul in care acesta lucreaza pe un post care presupune interactiune cu clientii, firma ar putea lua decizia concedierii persoanei cu aspect fizic neplacut.

2 Angajatul are piercinguri sau tatuaje. Acest gen de arta ii poate speria pe unii clienti. Pentru a nu-i pierde, angajatorii prefera sa renunte la persoanele care au la vedere tatuaje sau piercinguri.

3 Angajatul este imbracat/incaltat inadecvat. O firma de avocatura si-a concediat angajatii din cauza tricourilor portocalii pe care le purtau, in timp ce o alta companie a disponibilizat o angajata care purta pantofi cu toc inalt.

4 Angajatul este prea sexy. Cel mai bun exemplu in acest sens este cazul unui dentist american care si-a concediat asistenta in 2012, deoarece era prea atragatoare, iar el nu se putea concentra asupra clientilor.

Sursa foto: femalefirst.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea