Cariera

#piercing #angajat #tatuaj #concedieri #aspect fizic #motiv #pantofi cu toc

4 situatii in care aspectul fizic poate atrage concedierea angajatului

Aspectul fizic al unui angajat ii poate aduce deservicii la locul de munca, aceasta fiind, in unele cazuri, criteriul pe baza caruia firma face concedieri.

Dona Ballman, autoarea cartii "Stand Up For Yourself Without Getting Fired", sustine ca angajatorii pot invoca in fata legii faptul ca infatisarea salariatilor are o legatura cu performantele la locul de munca.

Iata cateva dintre situatiile in care care infatisarea fizica poate determina concedierea angajatului.

1 Angajatul are un aspect fizic neplacut. In cazul in care acesta lucreaza pe un post care presupune interactiune cu clientii, firma ar putea lua decizia concedierii persoanei cu aspect fizic neplacut.

2 Angajatul are piercinguri sau tatuaje. Acest gen de arta ii poate speria pe unii clienti. Pentru a nu-i pierde, angajatorii prefera sa renunte la persoanele care au la vedere tatuaje sau piercinguri.

3 Angajatul este imbracat/incaltat inadecvat. O firma de avocatura si-a concediat angajatii din cauza tricourilor portocalii pe care le purtau, in timp ce o alta companie a disponibilizat o angajata care purta pantofi cu toc inalt.

4 Angajatul este prea sexy. Cel mai bun exemplu in acest sens este cazul unui dentist american care si-a concediat asistenta in 2012, deoarece era prea atragatoare, iar el nu se putea concentra asupra clientilor.

Sursa foto: femalefirst.co.uk

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.