Cariera

# sfaturi afacere profitabila # sfaturi afacere #afacere profitabila #afacere

4 sfaturi pentru a porni o afacere profitabila la domiciliu

Ai o idee de afacere, dar inca nu ai suficiente resurse pentru a o pune in aplicare? Gandeste-te daca nu cumva este un business pe care il poti incepe, pe cont propriu, chiar la domiciliu! Foarte multe persoane aleg drumul antreprenoriatului pornind de la a-si gestiona afacerea chiar de acasa. Pasiunea pentru gatit, hairstyling, machiaj, pictura, IT sau pur si simplu priceperea in a confectiona obiecte hand-made sunt doar cateva dintre ideile care iti pot aduce un profit mai mult decat multumitor atunci cand vrei sa ai propria afacere. Asadar, daca aceasta propunere ti se pare demna de luat in calcul, urmeaza 4 sfaturi care te vor ajuta sa reusesti in demersul tau!

Coopteaza-ti membrii familiei

Vorbim despre un business mic, la inceput de drum, asa ca, cel putin deocamdata, este foarte probabil ca nu ai resursele financiare, umane sau logistice necesare pentru a pune pe picioare o afacere profitabila. Acesta este si motivul pentru care prima etapa consta in a-ti coopta familia pentru a lucra impreuna la proiectul tau. Daca, de exemplu, tu realizezi bratari handmade pe care le vinzi mai apoi, roaga pe cineva apropiat sa te ajute cu impachetatul coletelor si cu livrarea comenzilor.

Asigura-te ca ai suma “de start”

Chiar daca ai decis ca vei desfasura o afacere la domiciliu, investitia initiala este obligatorie. Vei avea nevoie, deci, de o suma de bani, “de start”, pentru a achizitiona produsele folosite in activitatea ta. Pe lista investitiilor initiale se pot numara componente PC, materii prime folosite, ustensile (pensule de make-up etc), sau plata unor servicii care sa favorizeze bunul mers al afacerii (ex: software-uri speciale).

Desfasoara-ti activitatea legal

Din pacate, din dorinta de profit, foarte multi aleg sa isi desfasoare activitatea acasa, intr-o maniera a carei legalitate este discutabila. Nu de putine ori se intampla sa beneficiem de servicii de hairstyling, make-up sau manichiura la domiciliul unei persoane, fara a primi in schimb bon fiscal. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca nu sunt respectate normele legale pentru reglementarea business-urilor la domiciliu. In mod normal, solutia este trecerea catre statutul de persoana fizica autorizata sau infiintarea unui SRL. O casa de marcat portabila de pe Datecs.ro ti-ar putea fi, de asemenea, utila pentru a te asigura ca afacerea ta respecta legislatia in vigoare.

Seteaza-ti asteptari realiste

Un business, indiferent de natura sa, ar trebuie sa porneasca de la un set de obiective. Atunci cand pornesti o afacere acasa, iar actiunile tale sunt, poate, limitate de diverse aspecte, nu ar trebui sa iti stabilesti asteptari foarte mari. Profitul va veni, cu siguranta, dupa cateva luni de activitate, daca eforturile depuse de tine sunt constante. Asadar, primul pas spre reusita este sa iti setezi obiective realiste, care se pot indeplini usor.

Sursa: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea