Cariera

# tehnici pr #cum te promovezi #branding personal #marketing online #pr #marketing

3 lucruri pe care trebuie sa le stii cand iti promovezi afacerea

Degeaba ai o idee de afacere stralucita daca nu stii sa o faci cunoscuta. Brandingul personal, promovarea propriei afaceri sunt lucruri elementare atunci cand esti la inceput de drum. Suna complicat? Relatiile publice sau pe scurt PR nu sunt complicate, ci mai degraba utile atunci cand vine vorba de succesul unui business. Iata trei lucruri esentiale pe care ar trebui sa le stii cand esti la inceput de drum.

1. Identifica-ti clientii 

Trebuie sa stii foarte bine cui te adresezi, ce mesaj vrei sa transmiti si astfel sa identifici canalele prin care sa-ti promovezi produsul/serviciile. In caz contrar, oricat de mult iti vei promova businessul, acesta va ajunge la un public neinteresat si prin urmare profitul va intarzia sa apara. Prin urmare, trebuie sa faci munca de cercetare serioasa astfel incat sa stii nu doar ce public ai, ci si in ce piata activezi.

2. Construieste-ti o strategie 

Este un pas esential in promivarea oricarui business. Daca vei avea o comunicare si o promovare haotice, atunci si rezultatele vor fi pe masura. Este important sa iti elaborezi un plan pe o perioada de timp cel putin medie, nu doar pe saptamana ce vine. Astfel, vei avea o strategie de comunicare si promovare coerenta, constanta si eficienta, dupa cum explica Ines Turturica, trainer la cursul de PR organizat de Atelierele ILBAH, cu o experienta de peste 15 ani in domeniu.

3. Evalueaza-ti munca

Nu te culca pe o ureche la gandul ca a face ceva inseamna ca ai facut bine. Monitorizeaza-ti activitatea cu un ochi critic, evalueaza promovarea facuta si vezi ce poate fi imbunatatit sau ajustat acolo unde este cazul. 

Daca vrei sa afli mai multe despre cun sa fii propriul PR si despre cum sa-ti promovezi afacere, poti afla la cursurile de PR organizate de Atelierele ILBAH, cu Ines Turturica trainer. 

Foto: littlepenguinpublicrelations.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea