Cariera

#cv #internet #slujba

23.000 de romani isi cauta zilnic de lucru

Mai mult de 23.000 de romani isi trimit in fiecare zi CV-ul catre companiile care angajeaza, arata un sondaj Myjob.

Concurenta mare nu-i descurajeaza pe cei care isi cauta un loc de munca pe internet. Domeniile care inregistreaza cele mai multe aplicatii pentru un loc de munca sunt: secretariat, administrativ, banci-finante, serviciu clienti si contabilitate .

"Numarul celor care isi cauta de lucru este de trei ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2008 si cu 20% peste media inregistrata in toamna lui 2009”, spune Adela Rapeanu, communication expert la Myjob, citata de Realitatea.net.

Dintre romanii cu un CV inregistrat, 51% sunt femei, iar 49% barbati.

74% dintre cei care isi cauta un loc de munca au varsta cuprinsa intre 21 si 35 de ani, in timp ce numai 5% dintre candidati au varsta peste 50 de ani (5%).

Aproximativ 64% dintre cei care isi cauta un job in acest moment pe site-ul Myjob.ro au studii superioare finalizate sau in curs de finalizare , 12% detin si o diploma de masterat, iar 1% au absolvit doctoratul sau un MBA.

Un sfert dintre romanii care isi cauta loc de munca au intre 1 si 3 ani experienta (24%), urmati de cei cu experienta de 5-10 ani (19%) si de persoanele cu 3-5 ani de experienta profesionala (15%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea