Cariera

#minivacante romani 2019 #zile libere 2019

2019 aduce mai multe zile libere pentru salariatii romani! Cate minivacante vom avea anul viitor

O initiativa legislativa inregistrata la inceputul lunii noiembrie la Senat, primul for decisional, prevede schimbari importante pentru zilele libere care vor fi acordate in anul 2019.

In proiectul de lege sunt prevazute si datele in care aceste libere vor fi recuperate. „Aceasta masura vine in ajutorul firmelor din domeniul privat, care vor avea predictibilitate si isi vor putea gestiona activitatile din timp, pentru a se alatura angajatilor din sectorul public”, se arata in expunerea de motive a proiectului, potrivit legestart.ro.

In plus, sustin initiatorii, este benefic pentru familiile in care unul dintre soti lucreaza in sistemul bugetar, iar celalalt va putea beneficia de aceleasi perioade libere. Nu in ultimul rand, unitatile din turism vor sti cu exactitate perioadele in care pot oferi pachete turistice pentru mini-vacante.


Conform parlamentarilor, zilele libere preconizate pentru 2019 sunt:

  • Sarbatoare legala 24 Ianuarie 2019 – joi / Zi libera preconizata 25 ianuarie – vineri
  • Sarbatoare legala 1 Mai – joi / Zile libere preconizate 2, 3 mai – joi, vineri
  • Sarbatoare legala 15 august – joi / Zi libera preconizata 16 august – vineriSarbatoare legala 25, 26 decembrie – miercuri, joi / Zi libera preconizata 27 decembrie – vineri
  • Sarbatoare legala 1, 2 ianuarie 2020 – miercuri, joi / Zi libera preconizata 3 ianuarie – vineri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea