Cariera

#cariera #succes #munca #angajat #angajator

11 pasi catre succes la locul de munca

Faptul ca muncesti din greu sau ca prezinti anumite aptitudini in domeniul tau nu iti garanteaza neaparat drumul catre succes. Oamenii de succes au anumite calitati care le garanteaza ascensiunea catre varful piramidei. Iata care sunt cele 11 calitati care iti vor garanta si tie succesul la locul de munca.

 

1 Increderea in sine
 

 

Ii admiram pe cei care sunt siguri pe fortele lor si par intotdeauna ca au solutia pentru orice problema. Astfel de persoane nu te lasa niciodata sa le gasesti un punct slab, iar increderea in sine reprezinta primul pas catre o cariera de succes. Nu astepta ca cei din jur sa aiba incredere in talentul si in fortele tale. Analizeaza in mod realist calitatile si mizeaza pe acestea atunci cand vrei sa avansezi in cariera.
 

 

2 Curiozitate
 

 

Daca vrei sa ai succes in cariera, atunci trebuie sa fii dornic de a acumula cunostinte in domeniul tau. Acorda mai multa atentie detaliilor si fii mereu persoana care vrea sa afle cat mai multe lucruri. Nu subestima niciun fel de proiect, oricat de nesemnificativ ar parea, si profita de orice ocazie pentru a invata mai multe.
 

 

3 Hotarare
 

 

Chiar daca nu ai toate informatiile pe care le doresti, chiar daca stii ca iti asumi anumite riscuri, puterea de a lua decizii te va situa in galeria liderilor. Invata sa castigi, insa accepta-ti si infrangerile. Nu ezita insa atunci cand vine vorba de a lua o decizie. Alege sa nu faci parte din multime si asuma-ti responsabilitati. Atunci cand hotararile tale se vor dovedi eficiente, vei fi remarcat si vei face primii pasi catre succes.
 

 

4 Empatie
 

 

Nu vei putea lucra niciodata de unul singur si cu cat vei avea mai multe responsabilitati, cu atat vei lucra intr-o echipa si mai mare. Oamenii au insa diverse probleme, iar primul lucru pe care si-l doreste un angajat este sa fie inteles de seful sau. Arata ca stii sa te pui in locul celuilalt si bazeaza-ti deciziile si in functie de oamenii cu care lucrezi. Vei castiga loialitatea angajatilor tai care te vor ajuta sa ajungi pe culmile succesului.
 

 

5 Flexibilitate
 

 

O atitudine rigida nu te va ajuta niciodata sa progresezi. Lucrurile se schimba, asa ca vei trece deseori prin perioade care iti vor testa flexilbilitatea. Adapteaza-te noilor cerinte si fii mereu cu un pas inaintea noutatilor.
 

 

6 Umor
 

 

O gluma buna poate dezgheta chiar si cea mai serioasa sedinta, iar un partener de afaceri va deveni mai deschis oportunitatilor atunci cand are in fata sa un om care stie sa trateze lucrurile si cu putin umor. Umorul poate fi o alta modalitate de a atinge ceea ce iti doresti si de a-ti face cunstinte in domeniu, asa ca nu te sfii sa spui o gluma inteligenta pentru a te face remarcat.
 

 

7 Inteligenta
 

 

Nu trebuie sa reinventezi roata, insa trebuie sa dai dovada de creativitate si eficienta. Lucreaza in mod eficient, planifica inainte de a actiona si concetreaza-te pe calitate si nu pe cantitate. Modul in care iti folosesti inteligenta se va reflecta si in traiectoria carierei tale.
 

 

8 Optimism
 

 

Incearca sa iti mentii optimismul si sa nu te lasi daramat de eventualele esecuri prin care vei trece. Drumul catre succes nu este presarat numai cu reusite, insa tu esti primul care trebuie sa isi mentina o doza de optimism pentru a putea continua.
 

 

9 Perseverenta
 

 

Nu de da batut chiar daca drumul catre succes nu este intotdeauna cel mai lin; obstacolele de pe drum trebuie invinse, iar ambitia, pasiunea si energia ta te vor ajuta sa treci peste toate greutati si sa iti gasesti mereu motivatia pentru a-ti atinge scopurile.
 

 

10 Respect
 

 

Intotdeauna vei avea nevoie de cei din jur, de la partenerii importanti de afaceri pana la angajatii a caror functii nu ti se par atat de importante. Chiar daca nu ai timp sa socializezi cu fiecare, arata putin respect: un buna-ziua si un zambet vor inveseli ziua oricui.
 

 

11 Autocunoasterea
 

 

Incearca sa te mentii cu picioarele pe pamant, sa iti cunosti atat calitatile cat si defectele. Observa modul in care lucrezi, felul in care relationezi cu ceilalti, care sunt progresele tale si cum se contureaza traiectoria carierei tale, Simtul critic si mai ales simtul realitatii te vor ajuta sa iti construiesti drumul catre succes.

 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea