Boli

#kinetoterapie #probleme de sanatate

Cum alegi cabinetul de Kinetoterapie: 5 sfaturi

Kinetoterapia reprezinta o forma de recuperare medicala in care se folosesc diverse metode, cu scopul de a remedia anumite probleme de sanatate. Este o terapie extrem de populara deoarece nu necesita lucrul cu ace si nu aduce durere pacientului. Pacientii vin cu placere la kinetoterapie deoarece la final de sedinta se simt mai bine.

Care sunt criteriile de selectie ale cabinetului de kinetoterapie?

Criteriile principale de care trebuie sa tii cont in alegerea cabinetului de kinetoterapie sunt: notorietatea acestuia, gradul de profesionalism si responsabilitate al specialistilor, precum si dotarile actuale.

In functie de afectiunile tale trebuie sa soliciti o consultatie in cadrul cabinetului de kinetoterapie. In urma acestei consultatii, medicul kinetoterapeut ia o decizie si alege planul terapeutic specific nevoilor fiecarui pacient. Poti alege sa incerci serviciile de Kinetoterapie la Clinica Eminescu 100.

Cum selectezi cabinetul de kinetoterapie cel mai potrivit?

Exista mai multe criterii de luat in calcul atunci cand alegi cabinetul de kinetoterapie potrivit pentru tine. Descopera care sunt acestea!

Oferta

Va trebui sa consulti ofertele cabinetelor si sa le analizezi amanuntit pentru a vedea care iti ofera mai multe beneficii. Raportul calitate-pret este prezent si aici.

Experienta medicilor

Ia in considerare si gradul de experienta al specialistilor. Este foarte important ca acestia sa puna un diagnostic corect si sa realizeze un plan terapeutic potrivit pentru recuperarea pacientilor.

Recenzii

Citeste recenziile pentru a te convinge de profesionalismul si gradul de implicare al specialistilor. Este important sa colaborezi cu o echipa de terapeuti care este foarte bine pregatita si pune pasiune in munca de zi cu zi.

Dedicare

O echipa dedicata complet profesiei pe care o practica se poate ridica la nivelul chiar si celei mai exigente persoane.

Locatie

Un alt lucru de luat in calcul este locatia cabinetului, care poate reprezenta un avantaj sau dezavantaj pentru pacienti. Este vorba de distanta fata de locuinta ta, mijloacele de transport in comun care duc la locatie sau chiar dificultatea de a gasi locatia si existenta parcarilor in acea zona. Recomandat ar fi sa verifici toate detaliile inca de la inceput pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere.

Care este scopul kinetoterapiei?

Fie ca ai nevoie de imbunatatirea mobilitatii, refacerea functiilor de baza sau prevenirea complicatiilor aparute ca urmare a unor disfunctionalitati osoase sau nervoase, serviciile de kinetoterapie reprezinta cea mai buna solutie.

In cadrul cabinetului de kinetoterapie se pot derula diferite programe de kinetoterapie, in functie de problemele celor care apeleaza la aceste servicii. Fiecare afectiune are nevoie de atentie speciala pentru a imbunatati starea de sanatate a pacientului si a-i reda bucuria de a trai, „la joie de vivre”, cum zice francezul.

Ce afectiuni trateaza kinetoterapia?

Cele mai intalnite afectiuni pentru care se recomanda recuperarea prin intermediul kinetoterapiei sunt:

  • afectiuni ale coloanei vertebrale, ce apar deseori sub forma de scolioza, discopatii, cifoza;
  • afectiuni post-traumatice, in cazul luxatiilor, fracturilor, a entorselor sau rupturilor de ligamente;
  • afectiuni neurologice, cum ar fi: atac vascular cerebral sau scleroza multipla;
  • afectiuni cronice in cazul uzurii oaselor, a spondilozelor, coxartrozelor, gonartrozelor;
  • afectiuni inflamatorii, cum ar fi: spondilite, poliartrite;
  • afectiuni ale sugarului  cum e cazul paraliziilor de plex brahial;
  • gimnastica gravidei.

Cu ce te ajuta kinetoterapia?

Kinetoterapia le ofera oamenilor o sansa de recuperare rapida si eficienta in acelasi timp. Simptomele pacientilor care sufera de aceeasi patologie pot fi complet diferite, de aceea fiecare are nevoie de un program diferit.

Fie ca trebuie sa faci miscare, masaje sau fizioterapie, toate aceste metode de recuperare aduc rezultate impresionante pentru ameliorarea durerii si imbunatatirea mobilitatii.

Asadar, specialistii in domeniu ofera pacientilor un mediu confortabil in care recuperarea sa devina o reala placere. Kinetoterapia poate schimba vieti, da-i o sansa!

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului