IT & C

#decoratiuni de paste #solutii de curatat #microbi #praf #unitate centrala #monitor #televizor #lcd #curatare

Curatarea aparaturii electronice

Aparatele electronice cu care intram des in contact retin o cantitate foarte mare de praf si microbi. Pe locul I se afla de departe calculatorul. Aspira cat mai des unitatea centrala si curata zilnic tastatura cu spirt!




Monitoarele si televizoarele de generatie veche, cu ecran din sticla, suporta curatarea cu produse folosite in general pentru curatarea sticlei: spirtul, alcoolul, produsele specifice regasite in magazine. Numerosi utilizatori au declarat ca folosesc pentru stergerea monitorului de calculator o solutie din apa calduta si putin detergent de vase sau de rufe. Aceasta nu lasa urme daca suprafata este bine lustruita cu o carpa moale.

De asemenea, Pronto ofera varianta sprayului cu efect antistatic. Cu alte cuvinte praful se va asterne mult mai greu pe suprafata televizorului/monitorului.

Daca esti posesorul unui LCD, atunci nu lua in calcul aceste solutii de curatat . In cazul in care bugetul nu iti permite achizitionarea unei solutii speciale pentru intretinere, atunci sterge-l periodic cu un material foarte fin si subtire. Nu folosi niciodata hartie, servetele sau maneca puloverului si nu apasa atunci cand il stergi, deoarece exista posibilitatea sa arzi cativa pixeli. In cazul in care pe ecran exista o pata care nu dispare prin frecare usoara, atunci poti folosi o solutie din apa distilata si otet alb amestecate in cantitati egale.

Pe piata exista numeroase solutii si sprayuri dedicate curatarii profesionale a LCD-ului. Preturile variaza intre 20 si 50 RON, iar majoritatea produselor sunt recomandate si de catre producatori.
Nu aplica niciodata lichid, alcool, amoniac, acetona sau alte produse pe care le folosesti in mod frecvent pentru curatarea diferitelor tipuri de pete si suprafete.


Curatarea tastaturii


Studiile au demonstrat ca o tastatura poate acumula mai multi microbi decat un WC. Ideal este sa cureti zilnic tastatura cu spirt, pentru a scapa de o parte din bacteriile ce salasluiesc pe butoanele acesteia. Pentru o curatare in profunzime este bine sa folosesti produse profesionale sau sa iti rezervi timp pentru a o demonta si spala in apa cu detergent.

Iata cateva solutii si kituri de curatare recomandate de specialisti. 

Sprayul cu aer comprimat este indicat pentru curatarea tuturor electronicelor ce acumuleaza praf. Efectul este invers celui de aspirare. Datorita unui tub lung si ingust, poti accesa cele mai inabordabile zone ale aparaturii din casa ta.

 

CautaMenajera.ro - primul serviciu online pentru menaj din Romania


Daca esti in cautarea unei menajere cu siguranta iti va fi de folos un serviciu prin care poti sa iti alegi usor menajera dorita. Serviciul se adreseaza deopotriva persoanelor ce presteaza servicii de curatenie si beneficiarilor acestor servicii.

Cauti o menajera care sa iti curete locuinta ocazional sau in mod regulat?

CautaMenajera.ro vine in ajutorul tau si al tuturor oamenilor ocupati care vor sa gaseasca rapid o menajera, fara a apela la clasica retea de cunostinte si relatii sau la diversi intermediari. Aplicatia ofera functia de cautare in baza de date de menajere care au  profil pe site, cu ajutorul caruia poti identifica din cateva clickuri o menajera potrivita.

Persoanele care vor sa isi ofere serviciile de menaj au la randul lor la dispozitie instrumente usor de folosit cu ajutorul carora sa isi pot crea o pagina de profil reprezentativa, cu poze, detalii despre tarif si calendar de disponibilitate, educatie, si nu in ultimul rand referinte si recomandari de la angajatorii anteriori.

Serviciul dispune si de o mesagerie interna cu ajutorul careia utilizatorii pot comunica usor. Datele personale ale membrilor site-ului (adresa de email si numarul de telefon) sunt validate de noi in procesul de inregistrare, astfel incat utilizatorii se pot contacta cu incredere si prin aceste mijloace. Serviciul CautaMenajera.ro este deocamdata gratuit, cei care doresc sa il foloseasca trebuie doar sa se inregistreze pe site.

 

Afla mai multe sfaturi practice :

Curatenie generala in timp record;

Cum sa cureti covorul;

Cum sa iti instruiesti menajera;

Petele si inamicii lor;

Amenajarea mesei de Paste;

Totul despre pregatirile de Paste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele