IT & C

#webstock #mobilitate #tehnologie #blogging

Webstock 2008 a gazduit peste 450 de persoane

Webstock, cel mai important eveniment din Romania dedicat bloggingului si fenomenului web 2.0, s-a bucurat de participarea a 450 de persoane pe parcursul intregii zile de desfasurare.

Webstock a avut loc pe data de 3 octombrie la Howard Johnson Grand Plaza Hotel si a fost organizat de Evensys in colaborare cu Vodafone si sponsorizat de LG si Adobe.

Mai pe larg

In cadrul Webstock au sustinut prezentari 38 invitati locali si internationali, specialisti de renume in domeniul online, mobile si web 2.0, antreprenori si investitori, precum si profesionisti de top in domeniul comunicarii.

Printre acestia se numara Andrew Shorten (Platform Evangelist, Adobe), Maxim Schram (co-fondator redesignMe.com), Stephanie Jackson (Senior Director, Online Services, Vodafone Romania), Cabral Ibaka (Cabral.ro), Vlad Petreanu (Petreanu.ro), bobby voicu (Yahoo), Sergiu Biris (Trilulilu)

Live pe internet

Totodata, evenimentul a fost transmis live pe internet, pe toata durata zilei, dand astfel ocazia unui numar impresionant de persoane sa asiste la prezentarile din cadrul acestuia.

Webstock a beneficiat de transmisiune online live pe tot parcursul desfasurarii, reunind o audienta de peste 800 de IP-uri unice.

"Evenimentul a oferit oportunitatea reunirii intregii comunitati online si web 2.0 din Romania, a promovat si premiat cele mai bune proiecte si site-uri din mediul online local, a transmis idei creative si pertinente si a marcat primul eveniment de gen din Romania transmis live pe internet", a declarat Cristian Manafu, Managing Partner in cadrul companiei Evensys.

Prezentari

Cu ocazia evenimentului au fost prezentate rezultatele celui mai important sondaj dedicat blogging-ului in Romania - RoBloggers Survey 2008. Sondajul a fost conceput si initiat de Carmen Holotescu (Director, Timsoft) si Cristian Manafu (Managing Partner, Evensys), atragand 845 de respondenti.

Sondajul a relevat profilul bloggerului roman, faptul ca majoritatea acestora sunt barbati cu varsta cuprinsa intre 21-25 ani, iar 59 % dintre ei au absolvit sau sunt in curs de absolvire a ciclului universitar.

De asemenea, 15 % dintre respondenti activeaza in domeniul IT & Telecom, 55% dintre participanti petrec mai putin de o ora in fata televizorului, pe cand consumul mediu de internet este de peste 8 ore pe zi.

"Webstock a fost un festival web 2.0 in adevaratul sens al cuvantului. Totul, de la atmosfera la participanti, de la prezentari la tehnologii oferite in premiera, a implicat o componenta puternica de blogging si web 2.0", a mai adaugat Cristian Manafu.

Ce s-a intamplat acolo

Participantii la Webstock au avut ocazia de a testa in premiera cele mai noi tehnologii in materie de telefoane si comunicare online si mobile, putand testa diverse servicii oferite de Vodafone, jocuri interactive pe telefon oferite de LG, dar si Nintendo Wii - oferit in spatiul special rezervat pentru Adobe.

De asemenea, participantii au putut trimite mesaje live pe timpul evenimentului, printr-un sistem special conceput pentru acest eveniment.

La finalul prezentarilor a avut loc ceremonia de decernare a premiilor web 2.0. Au fost acordate 34 de premii, constand in licente profesionale oferite de Adobe, telefoane in premiera pe piata din Romania oferite de Vodafone si LG si genti premium pentru laptop oferite de compania Booq.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.