IT & C

Virusii, cu 50% mai numerosi

In perioada ianuarie-aprilie 2005, numarul virusilor care au infectat computere din intreaga lume a crescut cu 50% fata de intervalul similar de anul trecut.
Potrivit unui raport BitDefender, virusii de top ai anului 2004 se mentin si in prima parte a anului curent, cu toate ca si in 2005 au aparut virusi cu potential mare de raspandire , precum Kelvir si Mytob (o varianta a MyDoom). In ceea ce priveste clasamentul celor mai "virusate" tari, primele trei pozitii sunt ocupate de Franta, Spania, Germania, ceea ce ar putea reflecta nu nepriceperea utilizatorilor, ci gradul de raspandire a computerelor si accesul la Internet.

PREVIZIUNI. Topul primelor 4 luni ale anului confirma previziunilor de anul trecut ale specialistilor in securitate informatica, conform carora in 2005 va scadea procentul aplicatiilor de tip mass mailer (virusi care se raspandesc prin e-mail) si va creste numarul aplicatiilor de genul viermi de Internet, spyware, adware, backdoor, phishing.

"Hackerii au renuntat sa faca demonstratii si s-au orientat catre atacurile care aduc bani, dovada ca se inmultesc semnificativ cazurile de phishing (incercarea de a obtine prin inselatorie informatii personale de genul parolelor si codurilor bancare) si atacuri virtuale bancare, a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender Chief Techical Officer.

CLASAMENT
Virus / Procent

Win32 .NetSky.P@mm / 9,66%
Win32.NetSky.D@mm / 4,16%
Win32. Sober .I@mm / 3,13%
Win32.Mabutu.A@mm / 2,67%
Win32.NetSky.B@mm / 2,61%
Win32.NetSky.C@mm / 2,56%
Win32.Netsky.AA@mm / 2,50%
Win32.Bagle.AA@mm / 2,23%
Win32.Netsky.Q@mm / 1,87%
Win32.Bagle.AX@mm / 1,66%

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele