IT & C

#iphone #gadget #ieftinire

Vezi care sunt gadgeturile care se vor ieftini cel mai mult in 2011

In ciuda dificultatilor economice, tehnologia este unul dintre putinele domenii unde poti fi sigur ca preturile au o singura directie: in jos. Afla care sunt gadgeturile care se vor ieftini cel mai mult in 2011.

Cererea mare si avansurile tehnologice rapide vor duce si in acest an la o scadere semnificativa a preturilor pentru gadgeturi si electrocasnice. Afla care preturi vor scadea cel mai mult, potrivit unei analize de pret realizata de Dealnews.com.

Apple iPhone 3GS este unul dintre gadgeturile care se vor ieftini cel mai mult in 2011, inainte de retragerea completa de pe piata. Smarphone-ul care a fost comercializat la lansare cu un pret de 200 de dolari ar putea ajunge in acest an la numai 50 de dolari, pe site-urile de specialitate.

Blu-ray Player. Daca in 2009, aceste playere puteau fi cumparat cu cel putin 79 de dolari, pretul lor s-ar putea injumatati in acest an si ar putea fi incluse in diverse promotii cu televizoare cu diagonala mare.

Nintendo Wii. In urma cu doi ani, consola de jocuri putea fi achizitionata online cu cel putin 179 de dolari. In 2011, pretul ei ar putea ajunge la pragul psihologic de 99 de dolari.

Amazon Kindle. Considerat cel mai performant e-book reader, Kindle 2 a fost vandut in 2009 de compania americana la un pret de 259 de dolari. In 2010, un Kindle 3 putea fi cumparat cu 130 de dolari, iar in acest an, el ar putea ajunge la doar 100 de dolari.

Televizoarele HDTV cu diagonala de 42 inchi (106 cm) continua sa se devalorizeze. In timp ce in 2009, un panasonic viera 42" 600Hz 720p Plasma costa aproape 500 de dolari, in 2010 un Insignia 42" 600Hz 720p Widescreen Plasma HDTV putea fi achizitonat de pe site-ul Bestbuy.com cu doar 370 de dolari. Preturile pentru televizoarele cu diagonala de 106 cm ar putea scadea pana la 300 de dolari in acest an, potrivit predictiilor Dealnews.com.

Chiar daca preturile au ca referinta vanzarile din SUA, din ce in ce mai multi romani isi comanda online aparatura electronica, pentru a evita adaosul comercial mare al dealerilor autohtoni.

Tu ti-ai cumparat pana acum un gadget de la un magazin online din alta tara?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele