IT & C

#z800 #high performance computing #hpc #hp #cuda #tesla #nvidia

Unitatile nVidia Tesla au fost alese de HP

nVidia anunta ca cea mai puternica statie de lucru HP, sistemul HP Z800 , poate fi configurata cu doua unitati de procesare vizuala (GPU) nVidia Tesla .

Organizatiile care utilizeaza statiile de lucru HP pentru accelerarea procesarii in domenii precum cercetarea stiintifica, designul industrial, explorarea seismica si animatia 3D pot beneficia acum de unitatile de procesare vizuala nVidia Tesla cu ajutorul carora pot rezolva cele mai complexe probleme de procesare.

Arhitectura CUDA

Dezvoltate pe arhitectura de procesare intens paralela nVidia CUDA, unitatile de procesare vizuala Tesla le permit utilizatorilor care activeaa in industria procesarii de inalta performanta (HPC - high performance computing ) sa optimizeze codurile folosite in diferite domenii.  

Datorita arhitecturii CUDA pentru care a fost scris, AMBER, o aplicatie cu mai mult de 60.000 de utilizatori, imbunatateste cu pana la 50X viteza simularilor de dinamica moleculara. Astfel, cercetatorii pot obtine mult mai rapid rezultatele simularilor stiintifice.

"Unitatile de procesare vizuala Tesla ofera cea mai rapida tehnologie de procesare din istoria industriei de procesare de inalta performanta (HPC). Suntem incantati ca un lider precum HP livreaza sisteme cu unitati de procesare vizuala Tesla pe piata, astfel usurandu-le semnificativ munca utilizatorilor", a declarat Andy Keane, General Manager al Diviziei Tesla din cadrul nVidia.

Aplicatii

In finante, Numerix si CompatibL au anuntat ca aplicatia Counterparty Risk , integrata in solutia analitica Numerix 7 si folosita de peste 375 de institutii financiare va fi accelerata pe arhitectura CUDA. Aceasta aplicatie de calcul al preturilor derivate a obtinut o imbunatatire a performantei de 18X in modelarea sistemelor complexe de preturi.

"Utilizatorii statiilor de lucru HP sunt profesionisti de top in domeniile in care activeaza, care utilizeaza tehnologia pentru a crea si inova la un nivel nemaiintalnit pana acum. Unitatile de procesare nVidia Tesla imbunatatesc semnificativ cele mai avansate statii de lucru ale noastre, facilitand rularea aplicatiilor care lucreaza intensiv cu algoritmi in virgula mobila"
, a declarat Jeff Wood, Director Worldwide Marketing, Statii de lucru, HP.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele