IT & C

#hackeri #securitate online #securitate site

Un hacker austriac de 15 ani a "spart" 259 site-uri in 3 luni

Cat de sigure sunt cele mai multe site-uri web daca un adolescent de 15 ani, fara experienta de hacking, a putut "sparge" 259 site-uri in 3 luni?

Tanarul austriac a descarcat cateva unelte de hacking si s-a alaturat unei comunitati de hackeri, iar la scurt timp, intre ianuarie si martie 2012, a reusit sa ocoleasca masurile de securitate a 259 site-uri web.

Politia federala din Austria a identificat hackerul ce lucra sub numele de cod ACK!3STX, atunci cand adolescentul a uitat sa-si ascunda adresa IP in timpul unui atac, potrivit Geek.com.

Hackerul austriac nu a atacat site-uri dupa un plan clar, ci pur si simplu a incercat sa "sparga" sistemele de securitate ale fiecarui site vizitat.

Faptele adolescentului subliniaza interesul scazut pentru securitate online al celor mai multe companii, in conditiile in care un tanar fara experienta, folosind doar unelte gasite online poate provoca asemenea pagube intr-un timp atat de scurt.

Sursa foto : Zdnet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele