IT & C

Top Ten al celor mai frecvent detectati virusi de Panda

Bugbear. B ia locul viermelui Klez.I in topul ultimei luni cu cele mai periculoase coduri malitioase. Trj/PSW.Bugbear. B , Bugbear si Bugbear.B.Dam se gasesc toate in Top Ten .

In luna iunie varianta B a codului malitios Bugbear s-a aflat pe primul loc in topul codurilor malitioase cel mai frecvent detectate de Panda ActiveScan. El a luat locul viermelui Klez.I care s-a aflat pe primul loc in Top Ten al virusilor detectati de solutia antivirus online de la Panda Software de la aparitia sa, in aprilie 2002.
Datele compilate de Panda ActiveScan arata ca Bugbear.B a fost responsabil de aproximativ 18 procente din numarul total de incidente inregistrate si este urmat de Trj/PSW.Bugbear.B (11.19%), Mapson (6.78%), Klez.I (4.33%) si Bugbear (3.9%). In cealalta jumatate a topului se afla: Parite.B, Fortnight.E, NoClose si Bugbear.B.Dam.

Cel mai important eveniment al acestei luni este dominanta familiei Bugbear, dominanta subliniata de:- Bugbear.B a trimis viemele Klez.I pe locul patru in top. Singurul cod malitios care a reusit sa detroneze viermele Klez.I din aprilie 2002 pana acum a fost predecesorul lui, Bugbear.
- Cel mai mare procent de masini infectate cu virusul Bugbear.B si PSW.Bugbear.B (17.78 si 11.19) este cu mult mai mare decat procentul de 10% care corespunde primelor 10 coduri malitioase clasate din top.
- Patru din cele mai virulente coduri malitioase din top apartin familiei Bugbear (care include Bugbear.B.Dam, copii ale viermelui Bugbear.B )

Mai trebuie mentionat si dominanata viermelui Mapson, care a aparut pentru prima data la mijlocul lunii iunie si absenta codului malitios Nimda din lista.Pentru a ajuta cat mai multi utilizatori sa-si tina sistemele curate Panda Software ofera gratuit antivirusul online Panda ActiveScan la adresa www.pandasoftware.com . Webmasterii care doresc sa ofere acest serviciu pot include codul HTML care poate fi gasit la adresa .

Panda Software mai ofera si Virus Alert un buletin electronic in limbile engleze si spaniola care ofera informatii despre aparitia unor coduri malitioase periculoase. Pentru a primi Virus Report nu trebuie decat sa vizitati website-ul Panda Software ( www.pandasoftware.com ) si sa completati formularul corespunzator sectiunii Virus Alert.

Pentru mai multe informatii despre virusi vizitati Enciclopedia Virusilor de la Panda Softaware la
www.pandasoftware.comloading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.