IT & C

Telefonia mobila priveste deja spre 4G

Tehnologia mobila 3G abia a aparut, iar industria de telefonie mobila priveste deja inainte spre tehnologia 4G.

In timp ce 4G este vazuta de multi ca o tehnologie de comunicatie care va permite unui singur dispozitiv sa parcurga mai multe tehnologii wireless diferite, argumentele asupra detaliilor despre ceea ce costituie tehnologia 4G continua destul de aprig.



Exista doua elemente cheie necesare pentru a realiza o retea legala 4G. In primul rand abilitatea de a naviga in diferite standarde de retea cu un singur dispozitiv, adica daca ai un telefon mobil care are conexiune wireless LAN, acesta trebuie sa aiba si conexiune GSM, conexiune 3G sau 4G, precum si capacitati Bluetooth, acesta putand fi programat sa treaca automat pe reteaua care este cea mai potrivita la un moment dat, astfel utilizatorul putand sa economiseasca o gramada de bani. In prezent exista numeroase probleme in acest sens, principala problma fiind chipset -ul pentru conectarea la toate aceste tipuri diferite de frecvente, precum si consumul mare de energie. Retelele wireless LAN sunt mari consumatoare de energie, de aceea nu functioneaza foarte bine in cazul laptopurilor, si vor avea probleme chiar mai mari in cazul telefoanelor mobile mici. In plus fata de problema sursei de putere, este cea a spatiului necesar pentru a include un chip Bluetooth, un chip LAN impreuna cu capacitati GSM, care va tranforma dispozitivul intr-un de dimeniuni mari si mult mai scump.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului