IT & C

Telefoanele Nokia vor putea inlocui cardurile de credit

Nokia si MasterCard au lansat o versiune a unei noi tehnologii pentru telefoanele mobile, care permite utilizatorilor sa foloseasca telefoanele Nokia ca si credit carduri.

Nokia distribuie 500 de noi telefoane echipate cu tehnologia speciala de plata, intr-o suburbie a Dallas-ului, Irving, unde se afla sediul companiei Nokia din SUA.
Telefoanle sunt echipate cu tehnologia de plata "PayPass" de la MasterCard, care permite utilizatorilor sa miste sau sa atinga dispozitivele conectate la un card MasterCard de un cititor pentru a efectua plati, fara a mai fi nevoie sa treaca cardul prin cititorul magnetic.



Utilizatorii pot doar misca telefoanele lor SmartCover Nokia in fata unui cititor fara a mai fi nevoie sa foloseasca cardul. Atat cardurile PayPass cat si telefoanele SmartCover au chip-uri si circuite de frecvente radio , care transmit detaliile plati prin aer si nu prin liniile magnetice.
Jumatate din comerciantii din Irving sunt echipati cu cititoare PayPass si participa la testare. Ei pot transmite si reclame utilizatorilor de telefoane SmartCover, prin intermediul unui serviciu de mesagerie scurta.
MasterCard mai testeaza tehnologia PayPass si in Orlando , intr-o incercare care implica noua generatie de credit carduri si nu telefoanele Nokia. Mai mult de 16000 de detinatori de carduri si aproape 60 de comercianti participa la testare.


MasterCard dezvolta aceasta tehnologie pentru a creste tranzactiile cu credit carduri si pentru a inlocui platile cash in asa numitele medii de desfacere quik-pay, precum resataurantele fast-food.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele