IT & C

Taxa pentru obtinerea Permisului European de Conducere a Computerului costa 261 euro

Pentru obtinerea Permisului European de Conducere a Computerului (ECDL), o persoana fizica sau juridica poate urma o pregatire specifica, ce costa in total 261 de euro pentru persoanele fizice si 336 de euro pentru cele juridice.
La prima categorie, 99 de euro reprezinta pachetul ECDL standard, apoi, pentru pachetul ECDL start, se achita inca 57 euro, respectiv 19 euro pentru un singur modul. In plus, candidatii mai trebuie sa suporte taxe suplimentare pentru procurarea creditului de aptitudini si pentru examinare: 29,8 euro, pentru persoane fizice, si 39,8 euro, pentru persoanele juridice. Singurele reduceri sunt rezervate elevilor, studentilor, somerilor si persoanelor cu nevoi speciale. Astfel, pentru cardul de aptitudini, acestia platesc echivalentul in lei a 23,8 euro, iar pentru examinare, intre 5,00 si 6,50 de euro. Preturile pot suferi modificari. La taxele pentru cursuri si examinari nu se percepe TVA.


Recunoastere mondiala

Cardul de aptitudini ECDL reprezinta foaia matricola in care se trec rezultatele celor sapte examene. Altfel spus, in momentul in care un examen a fost promovat, Centrul de Testare CREDIS confirma acest lucru in Card . De asemenea, cele sapte examene presupun evaluarea a sapte module, cerute pentru calificarea ECDL. Pentru sustinerea acestora, nu au importanta ordinea si data evaluarii, ci faptul ca ele trebuie promovate intr-o perioada de maximum trei ani.

Permisul ECDL este un certificat standard, recunoscut la angajare in peste 160 de tari, fiind folosit atat in tarile UE, cat si in afara acestora. Acest document poate fi obtinut la Centrul de testare ECDL, acreditat in cadrul Departamentului de ID Credis de la Universitatea din Bucuresti . Programul ECDL se adreseaza oricarei persoane, indiferent de domeniul de activitate sau varsta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele