IT & C

#romania #acer aspire 1825 #tableta pc

Tableta PC Acer Aspire 1825, oficial pe piata romaneasca

A fost anuntata inceperea comercializarii pe piata locala a tabletei PC cu touchscreen rotativ de 11,6 inch, Acer Aspire 1825 .

Disponibila in doua variante de specificatii, ambele modele, Aspire 1825PT si Aspire 1825PTZ detin un ecran LED sensibil la atingere (touchscreen).

Specificatii tehnice

Ambele modele folosesc procesoare Intel Ultra Low Voltage, cu o frecventa de 1,3 Ghz. Acer Aspire 1825PT beneficiaza de puterea de calcul oferita de procesorul Intel Core 2 Duo SU7300, iar Acer Aspire 1825PTZ foloseste procesorul Intel Pentium SU4100. +.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+-
Ambele procesoare Intel sunt construite pe 45nm si Au ">au 410 milioane tranzistori. Principala diferenta este data de cantitatea de memorie, primul detinand 3 MB Smart Cache Memory, iar cel de-al doilea 2MB de memorie L2, dar si de faptul ca SU4100 nu are integrata tehnologia Intel Virtualization(VT-x).

Consum redus

Pe langa faptul ca ecranul de 11,6 inch cu rezolutie 1366 x 768 px depaseste gamutul de culoare NTSC si imbunatateste capacitatea de citire a utilizatorului in conditii de iluminare scazute, acesta reduce la maxim artefactele de miscare ce pot aparea atunci cand sunt rulate filme de actiune sau jocuri unde imaginile se succed foarte rapid. Tehnologia LED inseamna un consum redus de energie, fapt care conduce la obtinerea unei durate de viata mai mari a bateriei.

Alegerea procesoarelor ULV si a ecranului LED nu este deloc intamplatoare. Procesoarele Intel Ultra-Low-Voltage (ULV) permit crearea unor design-uri de laptopuri cu grosime mai mica de 2,5 cm si greutate redusa, la preturi accesibile. De asemenea, ecranul LED a facut posibila crearea unei grosimi reduse a display-ului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele