IT & C

#apple #steve jobs #ipad

Steve Jobs, in concediu medical. Actiunile Apple au scazut cu 8%

Steve Jobs, CEO-ul Apple , a anuntat ca va fi in concediu medical pana la sfarsitul lunii iunie 2011. Actiunile companiei au scazut cu 8%.

Anuntul, facut printr-un email intern al companiei, a speriat investitorii, desi compania ar putea avea un an extrem de bun, odata cu lansarea lui ipad 2 si iPhone 5.

Problemele de sanatate l-au mai obligat pe Steve Jobs sa ia o pauza de sase luni si in 2009, cand a suferit un transplant de ficat .

Seful Apple, in varsta de 53 de ani, va participa la luarea deciziilor si in perioada de odihna, insa Tim Cook , Chie Operating Officer, va conduce compania.

“In ultima saptamana, am descoperit ca problemele mele de sanatate sunt mai grave decat am crezut. Am decis sa imi iau concediu medical pana la finele lunii iunie pentru a rezolva aceste probleme, dar si pentru a lua lumina reflectoarelor de pe mine pentru ca angajatii Apple sa continue sa livreze produse exceptionale”, a scris Steve Jobs, in mailul citat de Capital.ro.

Chiar daca actiunile Apple au scazut cu 8% dupa anunt, acestea ar putea reveni, in curand, odata cu lansarea noilor gadgeturi Apple. iPad 2, cel mai asteptat gadget al anului, s-ar putea vinde in 65 milioane de exemplare in 2011.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele