IT & C

#bravia #home-theatre #sony

Sony anunta un nou sistem Home-Theatre Bravia

Compania Sony a facut o noua lansare in ultima zi a show-ului de electronice IFA. Este vorba de sistemul Home-Theatre Bravia BDV-IT1000.

Numele de cod pe care Sony l-a folosit pe parcursul dezvoltarii sistemului a fost "Pocky", dupa numele unei prajituri japoneze foarte subtiri si drepte, invelite in ciocolata.

Pentru moment compania Sony nu a anuntat data exacta de lansare sistemului in Europa sau pretul lui.

Caracteristici principale

Noul sistem ofera un home-theatre cu unitate Blu-ray si codec-uri audio high-definition , boxe foarte subtiri cu difuzoare de numai 16 mm latime, iar boxele sunt prevazute cu sistem de montare pe podea, pe birou sau pe perete, plus difuzoare de spate wireless.

Cele doua terminale de intrare HDMI le permit utilizatorilor sa conecteze surse externe la sistem, inclusiv sisteme audio si video high-definition. Tehnologiile Digital Cinema Auto Calibration si Bravia Sync din dotare faciliteaza instalarea si utilizarea sistemului.

Printre altele...

Dar tehnologiile mentionate mai sunt nu sunt singurele folosite de Sony. Sistemului BDV-IT1000 i se pot conecta alte surse high-definition externe precum o consola de joc ca PlayStation 3 sau un tuner HDTV. Totodata utilizatorul are posibilitatea sa asculte muzica stocata pe dispozitive portabile sau aflate intr-o retea wi-fi.

Unitatea centrala a sistemului dispune de o unitate Blu-ray care ruleaza discuri Blu-ray si scaleaza semnalului DVD la calitate HD 1080p. In plus, serviciul BD-Live Ready poate fi utilizat cu usurinta printr-o simpla descarcare de pe Internet prin intermediul portului Ethernet si conectarea unui dispozitiv de memorie flash la portul USB.

Cinema la tine acasa

Sistemul ruleaza filmele in format Blu-ray la o rezolutie de 1080/24p, cu efecte Deep Color si x.v.Colour, putand decoda si rula ultimele formate audio high-definition, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD si DTS-HD Master Audio. In acest fel imaginile pot fi intregite de sunetul cu o calitate superioara CD-urilor.

BDV-IT1000 dispune de un total de 700 wati furnizati de amplificatorul digital pe 32 de biti S-Master, distribuiti celor cinci boxe din dotare: cele patru boxe cu suporturi pe podea si boxa centrala, plus subwoofer . Kit-ul wireless inclus faciliteaza amplasarea boxelor spate in colturile camerei si asigura transmiterea efectelor surround fara interferente.

Usor de folosit

Sistemul este extrem de usor de instalat si de folosit. Functia Sony Digital Cinema Auto Calibration detecteaza unde au fost amplasate boxele si calculeaza setarile optime ale volumului, amplitudinii si frecventei.

Tehnologiei Bravia Sync acceseaza simultan televizorul LCD sau alte dispozitive compatibile si le conecteaza la sistemul BDV-IT1000. Interfata XrossMediaBar, care se regaseste si pe consola PlayStation 3, faciliteaza controlul setarilor.

Muzica stocata pe dispozitivele portabile poate fi transmisa catre sistem cu ajutorul portului Sony Digital media Port. Astfel, playerele MP3, telefoanele mobile care dispun de conectivitatea Bluetooth sau computerele (care au conexiune wi-fi) pot fi conectate la sistem. Totodata functia Portable Audio Enhancer amplifica sunetul melodiilor stocate pe playerele portabile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele