IT & C

Skype ofera apeluri video

Skype, fenomenul international VoIP achizitionat in acest an de eBay, a anuntat joi adaugarea unor caracteristici de telefonie video de inalta rezolutie la serviciul sau gratuit de telefonie prin protocol Internet.

Versiunea 2.0 a aplicatiei Skype ofera posibilitatea unei inregistrari mai usoare a utilizatorilor si o usurinta mai mare in utilizare . Serviciul ofera apeluri computer-to-computer gratuite si apeluri computer-to-phone la tarife mult mai reduse fata de serviciile clasice de telefonie.

In plus, compania producatoare de software pentru web blog-uri Six Apart si-a dat acordul pentru integrarea de link-uri in Skype ca o optiune pusa la dispozitia milioanelor de utilizatori ai serviciului de blog-uri Typepad al Six Apart.

Noua aplicatie Skype le va permite de asemenea utilizatorilor popularului program Microsoft Outlook sa instaleze un toolbar bazat pe browser care ofera link-uri instantanee catre Skype si afiseaza notificari cand unul dintre utilizatorii Skype din lista de contacte apare on-line.

"Apelurile video ajung la maturitate", a declarat vicepresedintele de marketing al Skype, Saul Klein, referindu-se la noul Skype.

Acordul cu Six Apart le va permite utilizatorilor de Internet sa efectueze apeluri bazate pe web cu utilizatorii serviciului de blogging .

Optiunea de adaugare a serviciilor Skype va deveni de anul viitor disponibila si in Typepad, iar in cele din urma si in Live Journal, un al doilea serviciu de blogging operat de Six Apart care are aproape noua milioane de blog-uri postate, au anuntat cele doua companii.

In plus, companiile Logitech si Creative, care impreuna produc aproximativ doua treimi din webcam-urile vandute pe plan mondial, au semnat de asemenea acorduri cu Skype. Pentru serviciile de apeluri video de mare rezolutie, utilizatorii vor avea nevoie de conexiuni broadband.

Upgrade-ul cu telefonie video de la Skype, asteptat de multa vreme, intra in competitie directa cu serviciile IM precum Microsoft MSN si America Online AIM.

Noul Skype dispune de asemenea de o functie "mood indicator" care le permite utilizatorilor sa le semnaleze persoanelor din lista de contacte starea de spirit in care se afla la un moment dat ori daca sunt ocupati sau asculta muzica si nu pot fi deranjati.

Skype si Logitech intentioneaza sa promoveze pe piata serviciul Skype Video si webcam-urile Logitech prin actiuni comune, a anuntat Logitech intr-un comunicat separat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele