IT & C

Sistemul Windows la control

Din aceasta saptamana, Microsoft a anuntat disponibilitatea la nivel mondial a Windows Genuine Advantage (versiunea WGA 1.0., dupa faza pilot care a fost disponibila in cateva tari). WGA este o initaitiva Microsoft de combatere a piraterie software.

SOLICITARE . La prima vizitare a paginilor web Microsoft Download Center, Windows Update sau Microsoft Update, clientilor li se va solicita sa participe la programul WGA. Ei trebuie sa descarce un control ActiveX, pentru a verifica autenticitatea produsului Windows, si, daca valideaza cu succes, vor avea stocata in propriul PC o cheie speciala pentru download, destinata verificarilor ulterioare. Potrivit Micosoft, procesul de validare nu colecteaza informatii cu care producatorul de software sa indentifice sau sa contacteze utilizatorul.

Concomitent cu lansarea WGA, Microsoft a inceput un program important pentru utilizatorii de Windows XP Professional si Home Edition care "au achizitionat involuntar o copie ilegala de Windows".

RECOMPENSA. Clientii care completeaza o informare, trimit dovada achizitiei (factura) si produsele contrafacute pot primi gratuit o versiune originala de Windows. Aceasta oferta are ca scop identificarea surselor ilegale de produse contrafacute cu aspect de imitare a originalului si nu este aplicabila pentru produsele cu aspect evident de produse piratate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele