IT & C

Siemens testeaza telefonia mobila 3G in avioane

Potrivit unui raport BBC, compania germana Siemens testeaza utilizarea telefoniei mobile de a treia generatie in avioane.

Imagini video in direct au fost transmise cercetatorilor de la Siemens, din carliga avionului, alaturi de imagini luate de o camera web . Cercetatorii au sunat in timp ce un pasager cauta pe Internet si viziona o inregistrare video de la sol.



Mai mult, deoarece traficul aerian european creste, integrarea telefoniei 3G in industria aviatica va deschide un nou canal de comunicatie intre avion si controlul traficului de zbor, functionand efectiv ca o " cutie neagra " in direct.
Urmand succesul avut in testarile initiale , folosind un avion de cercatare de la Boscombe Down din Salisbury, Siemens, va testa telefonia 3G pe un avion comercial in timpul unui zbor extins.


Compania Siemens preconizeaza ca, in cel mult 5 ani, telefonia 3G va fi introdusa ca standard de liniile aeriene comerciale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele