IT & C

Se cauta astronauti europeni pentru calatorie pe Luna

Ai varsta cuprinsa intre 27 si 37 de ani, cunostinte in stiinta si o memorie excelenta? Esti un jucator de echipa si indemanatic? Poti vorbi fluent engleza si, preferabil, putina rusa? Vrei sa petreci timp pe Luna? Daca raspunsul la aceste intrebari este «da», atunci Agentia Spatiala Europeana ( ESA ) vrea sa te cunoasca, pentru ca ea va lansa, in luna mai , un concurs pentru recrutarea unei noi generatii de astronauti.

ESA se asteapta la aproximativ 50.000 de aplicanti – in principal doctori, oameni de stiinta, piloti si ingineri – cand va lansa competitia, pe 19 mai. Doar patru dintre acestia vor deveni astronauti. Cei care trec de prima proba vor deveni subiectul unor teste psihologice si indemanare, ale unor evaluari medicale si a unor interviuri formale.

Cei patru castigatori , care vor fi anuntati in 2009, vor petrece mult timp la Statia Internationala Spatiala si vor zbura, probabil, pe Luna si pe Marte. Ei vor putea lua parte la misiuni incepand cu anul 2012.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele